U trendu

Bila je toliko lepa da ju je policija branila od muškaraca: Odlazak Đine Lolobriđide

Čuvena italijanska glumica Đina Lolobriđida preminula je u 95. godini, javila je italijanska agencija Ansa.

Lolobriđida je stekla slavu 1950-ih kao mediteranski seks simbol, a kasnije je radila kao fotoreporter i vajarka nakon što je napustila svet filmaSlavna glumica Đina Lolobriđida svojevremeno je važila za jednu od najlepših žena na svetu.

Rođena 1927. u Subijaku, u planinama istočno od Rima i bila je ćerka proizvođača nameštaja. U tinejdžerskim godinama bavila se manekenstvom i učestvovala na takmičenjima lepote, a 1947. bila je treća na izboru za mis Italije.

Iako je upisala studije likovnih umetnosti, sudbina ju je odvela pred kamere i svoj filmski debi imala je 1947. godine u filmu “Crni orao”. Tu je skrenula pažnju na sebe, pa su krenule da se nižu uloge u ostvarenjima kao što su: “Trapez”, “Zvonar iz Notr Dama”, “Carska Venera” i drugim.

I dok su mnogi uzdisali za njom, njeno srce je osvojio slovenački lekar Milko Škofič kog je upoznala na dočeku 1947. godine. Venčali su se dve godine kasnije u crkvici na 2000 metara nadmorske visine na planini Terminilo u okolini Rima. Ono što je, takođe, zanimljivo jeste to da su mladenci bračne zavete razmenili u skijaškim odelima.

Milko je ubrzo shvatio da je pred njegovom suprugom obećavajuća karijera, te je godinu dana nakon venčanja napustio medicinu i postao Đinin menadžer. O njenoj lepoti dovoljno govori činjenica da je, kada se 1953. godine pojavila u Kanu, policija morala da je spasava od najezde muškaraca koji su želeli da je dodirnu.

Neki od njenih najzapaženijih filmova su: “Hleb, ljubav i snovi”, “Kralj, kraljica i sluga”, “Servantes”, “Trapez”, “Carska Venera”, “Zvonar iz Notr Dama”. Iza Đine su ostali sin Milko, unuk Dimitri i mnogobrojni fanovi koji su potrešeni njenim odlaskom u večnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar