Bobi

Žanr: drama, istorijski, politički
Trajanje: 120 min.
Premisa: On je video greške i pokušao da ih ispravi. On je video patnju i pokušao da je izleči. On je video rat i pokušao da ga spreči.

Glavne uloge:

Hari Belafonte (Harry Belafonte), Nik Kenon (Nick Cannon), Šeron Stoun (Sharon Stone), Entoni Hopkins (Anthony Hopkins), Helen Hant (Helen Hunt), Martin Šin (Martin Sheen), Džošua Džekson (Joshua Jackson), Ešton Kučer (Ashton Kutcher), Demi Mur (Demi Moore), Lorens Fišbern (Laurence Fishburne), Heder Grejam (Heather Graham), Šaja Labuf (Shia LaBeouf), Lindsi Lohan (Lindsay Lohan), Vilijam Mejsi (William H. Macy), Fredi Rodrigez (Freddy Rodriguez), Kristijan Slejter (Christian Slater), Meri Elizabet Vinsted (Mary Elizabeth Winstead), Elajdža Vud (Elijah Wood), Džoj Brajant (Joy Bryant), Emilio Estevez (Emilio Estevez)

Scenario:Emilio Estevez (Emilio Estevez)
Režija:Emilio Estevez (Emilio Estevez)

SINOPSIS
Utorak, 4. jun 1968. godine, spremaju se predsednički izbori. S prvim jutarnjim zracima Robert Kenedi stiže u hotel „Ambasador“. Kampanja je u jeku, priprema se za govor koji bi trebalo da održi u ponoć. Ovaj film vraća nas u noć kada je u hotelu „Ambasador“ u Los Anđelesu ubijen predsednički kandidat, senator Robert – Bobi Kenedi, poslednja nada demokratske Amerike da se izvuče iz vijetnamskog rata, rasizma, klasnih razlika i polnih nejednakosti. Ovo je film o običnim ljudima kojima je ta noć promenila živote.
O FILMU
Priča govori o atentatu na senatora Roberta F. Kenedija u hotelu „Ambasador“ 1968. godine. Film prati 22 pojedinca koji borave u hotelu iz različitih razloga, ali im je zajedničko nestrpljivo iščekivanje Kenedijevog dolaska na glavni izborni skup, koji će im zauvek promeniti živote.
U pozadini te istorijske noći film obrađuje pitanja koja opsedaju zemlju u to vreme, uključujući rasizam, nejednakost među polovima i klasne razlike. Nekoliko scena snimljeno je u hotelu „Ambasador“ u Los Anđelesu, stvarnoj lokaciji atentata na Roberta Kenedija, i to za vreme njegovog rušenja. Krilo hotela koje je koristila filmska ekipa još uvek nije bilo oštećeno, što im je omogućilo da snime potrebne scene.
Oficijelni sajt

Premijera: septembar 2007. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.