U trendu

Božićni filmovi za sva vremena (video)

Ovo je idealan period godine da se zavučete u krevet, uz toplu kafu i kokice uživate u najzanimljivijim božićnim filmovima

Božićni praznici su nezamslivi bez filmova. Iako se svake godine snimaju novi, ovih deset je neprevaziđeno. Kad kažemo prznici, oni su prva asocijacija.

Čudo u 34. ulici

Ovaj klasik iz 1947. godine možda vas neće nasmejati do suza kao ostali filmovi na listi, ali praznici su pravo vreme da ga odgledate. Ukoliko niste ljubitelj crno-bele slike, pogledajte moderniju verziju snimljenu pre 15 godina.

Simpatična priča o Deda Mrazu koji se trudi da dokaže svoj identitet sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

Sam u kući 1 i 2

Svaka božićna lista nezamisliva je bez vragolastog Kevina koji tokom praznika ostaje sam, prvo u porodičnom domu, a u drugom nastavku filma u Njujorku. Film koji je Mekolija Kalkina vinuo u zvezdano nebo prati dečaka koji se sam bori protiv pljačkaša koji su upravo tokom praznika naumili da pokupe svoj plen. Uz pravu količinu humora, akcije i likova koje nije teško zavoleti, ovaj film postao je jedan od najomiljenijih božićnih filmova svih vremena.

Zanimljivo je da mnogi ljubitelji ovog filma samo prva dva nastavka smatraju „pravima“, a i nastavci bez Kalkina imali su neuporedivo manje uspeha.

Vilenjak

Ko ne bi poželeo za doručak da jede punu činiju slatkiša prelivenu čokoladnim sirupom? Upravo je takav Badi iz mnogima omiljenog filma „Vilenjak“. Nakon što kao novorođenče slučajno završi u Deda Mrazovom džaku, Badi odrasta među vilenjacima. Iako se svojom veličinom ne uklapa u taj svet, za njega ne postoji lepše mesto. Ipak, trideset godina kasnije saznaje da su njegovi koreni vrlo drugačiji od onoga što je mislio i kreće u Njujork u potragu za svojim ocem.

Film je toliko oduševio i struku i publiku da je prema njemu napravljen i mjuzikl koji se prikazuje na Brodveju.

Preživeti Božić

Kada mladog milionera Drua ostavi devojka i to pred Božić, primoran je da praznike provede sam. Ali Dru nije navikao na to, pa odluči da ode u svoj rodni kraj i vidi kuću u kojoj je živeo kao dete. Kada stigne shvati da u njegovom domu živi druga porodica, ponudi im novac u zamenu da s njima provede Božić. Međutim, način života na koji je Dru navikao nikako ne liči na život ove porodice. Kako se Božić približava a njihov dogovor postaje sve teži za ostvarivanje, primorani su da se podsete šta taj praznik stvarno označava.

Zapravo, ljubav

Britanski film Zapravo, ljubav iz 2003. godine postao je jedan od najgledanijih božićnih filmova svih vremena. I danas se u našoj kulturi citiraju neke od rečenica iz filma koji pokazuje koliko ljubav može da bude svestrana. Deset odvojenih priča, koje se povezuju kako se radnja razvija, pokazuju nam sva lica ljubavi i njihove uloge u našim životima. Od one partnerske, roditeljske ili prijateljske, ljubav je ta koja povezuje svet, posebno tokom ovog čarobnog božićnog perioda.

Četiri Božića

Kejt (Riz Viterspun) i Bred (Vins Von) su mladi par, oboje deca razvedenih roditelja koji su se svi venčali po drugi put. Ta činjenica ih stavlja pred nemoguću misiju – tokom Božića moraju da posete sve četiri kuće u kojima sada žive njihovi roditelji.

Pas koji je spasao Božićni odmor

Novi član porodice Banister, Zevs, žuti labrador, čini se da nije baš pas čuvar kakvoga porodica želi. Međutim, kad dva provalnika krenu da provaljuju u njihovu kuću dok porodica nije kući za Božić, Zevs iskoristi priliku da postane junak.

Odmor

Kameron Dijaz i nominovana za Oskara Kejt Vinslet dve su žene koje su prošle kroz loše trenutke sa muškarcima baš pre praznika. U očajničkoj želji za promenom, one će da zamene kuće i otputuju u suprotnim pravcima (Diaz u London, a Vinslet u Los Anđeles). Obe će da se naći u potpuno nepoznatom gradu, ali jako brzo će se prilagode svom novom okruženju.

Dnevnik Bridžit Džouns 1 i 2

Zašavši u četvrtu deceniju života, Bridžet Dćouns iz Londona nema puno razloga za zadovoljstvo. Radi ne tako zanimljiv činovnički posao, stalno se bori sa viškom kilograma i pokojom čašicom više, dok je njen romantični život sveden na sanjarenje o atraktivnom šefu Danielu. Podjednako je nezadovoljna što joj majka i otac na božićnoj zabavi pokušavaju namestiti sina njihovih komšija, uštogljenog Marka Darsija. Stvari se počnu da se menjaju kad je Daniel pozove da izađu što će se Bridget učiniti kao početak promena. Međutim, u njen život će ponovno ući Mark…

U ulozi princeze

Stejsi je talentovana mlada pekarka koja odlazi na jedno takmičene. Sticajem čudnih okolnosti, njen život će se promeniti iz korena. Ona upoznaje princezu koja neverovatno liči na nju i one rešavaju da zamene uloge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.