U trendu

Deveruše

Žanr: komedija
Trajanje: 125 min.
Premisa: Rezerviši datum!

Glavne uloge:Kristen Vig (Kristen Wiig), Maja Rudolf (Maya Rudolph), Rouz Bern (Rose Byrne), Melisa Makarti (Melissa McCarthy), Vendi Meklendon-Kavi (Wendi McLendon-Covey), Eli Kemper (Ellie Kemper)
Scenario:Kristen Vig (Kristen Wiig), Eni Mumolo (Annie Mumolo)
Režija:Pol Fajg (Paul Feig)

SINOPSIS
Enin život je u haosu. Ali kad otkrije da je njena najbolja drugarica verena, jednostavno će morati da se prihvati uloge Lilijenine kume. Iako pati zbog ljubavi i nema ni prebijenog dinara, Eni će se svesrdno upustiti u sve potrebne rituale dok bude upoznavala ostale deveruše, uključujući i glavnu rivalku (Helen), koja je savršeno spremna da ispuni sve dužnosti s kojima se Eni bori. Dok bude prolazila kroz niz katastrofa, Eni će shvatiti da je osoba koja je najbolje poznaje upoznala s četiri nepoznate devojke koje će joj zauvek promeniti život.
O FILMU
Ovog leta kuća "Univerzal" i producent Džud Apatou ("Zaglavilo se", "4 banke, a nevin") pozivaju vas da doživite "Deveruše". Kristen Vig predvodi ekipu u ulozi Eni, kume čiji će se život razmrsiti dok bude vodila svoju najbolju prijateljicu Lilijen (Maja Rudolf) i šaroliku grupu deveruša (Rouz Bern, Melisa Makarti, Vendi Meklendon-Kavi i Eli Kemper) na urnebesnu vožnju do venčanja.
Posle kratkog pojavljivanja u filmu "Zaglavilo se" Džuda Apatoua, popularna glumica iz američke emisije "Subotom uveče uživo" pozvana je da se okuša i s druge strane snimanja filmova. Apatouu se mnogo dopao njen komičarski stil i želeo je da vidi da li može da se okuša i s pisanjem scenarija. Nakon što je zajedno sa dugogodišnjom saradnicom Eni napisala scenario, Apatoua je zanimalo da li bi ona mogla da bude i glavna zvezda u sopstvenom filmu.
"Posle filma ‘Zaglavilo se’ pomislio sam da je Kristen zaslužila da dobije glavnu ulogu u filmu. Pitao sam je da li ima neku ideju, a ona mi je predložila priču o deverušama na kojoj je radila zajedno s prijateljicom Eni Mamolo", kaže Džud Apatou.
"Imala sam priču o tome kako sam bila deveruša nebrojeno mnogo puta i kako sam svaki put bila nezadovoljna zbog toga. Bila sam pravi delinkvent među deverušama, tako da smo počeli da pišemo o mojim avanturama s ovim različitim devojkama", kaže Mamolova. Vigova kaže da je bitno da se pravi razlika između ovog filma i drugih filmova o venčanjima. "Ovo nije obična romantična komedija o devojci koja je na venčanju ili o mladoj u ljubavnoj priči. "’Deveruše’ govore o nečemu s čime mnoge žene mogu da se poistovete: o ljudima koji učestvuju u venčanju. Hteli smo da ispričamo priču o tome kako izgleda biti u jednom od njih i šta se od vas očekuje da radite. Dosta toga, i prilično je smaranje."
Oficijelni sajt

Premijera: 23. jun 2011. godine, bioskopi Ster, Kolosej i Arena

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.