U trendu

Devet života (video)

Žanr: porodična komedija
Trajanje: 87 min.

Glavne uloge: Kevin Spejsi (Kevin Spacey), Dženifer Garner (Jennifer Garner), Robi Amel (Robbie Amell), Kristofer Voken (Christopher Walken), Cheryl Hines, Mark Consuelos
Scenario: Gwyn Lurie, Matt Allen, Caleb Wilson, Dan Antoniazzi, Ben Shiffrin
Režija: Beri Sonenfeld (Barry Sonnenfeld)

SINOPSIS

Tom Brend je milijarder, radoholičar, na vrhuncu svoje karijere. Međutim, taj način života udaljio ga je od njegove predivne žene i ćerke Rebeke. Bliži se jedanaesti rođendan njegove ćerke i ono što je oduvek htela bila je je mačka, koju nikada nije dobila. Tom mrzi mačke, ali kako mu vreme za kupovinu poklona ističe, odlučuje da joj mačku ipak kupi. U toj potrazi on završava u mističnoj radnji sa ekscentričnim vlasnikom – Feliksom Perkinsom (Kristofer Voken), koji mu predstavlja veličanstvenu mačku, zvanu „Gospodin Fazipents“. Na putu da donese ćerki ljubimca iz snova, događa se nešto bizarno i Tom završava zarobljen u telu „Fazipentsa“. Usvojen od svoje porodice kao mačka „Gospodin Fazipents“, Tom počinje da gleda na svoj život i porodicu drugim očima.

O FILMU

Dvostruki dobitnik Oskara Kevin Spejsi, dobitnica Zlatnog globusa Dženifer Garner, kao i Kristofer Voken – glume zajedno u porodičnoj komediji „Devet života“. Međutim, pored ovih zvezda Holivuda, film „Devet života“ predstavlja nam i atraktivnog Robija Amela.

Psi ili mačke – pitanje je sad. Film odgovara “psi“. Pokretne slike naklonjenije su psima. Čovekov najbolji prijatelj znao je takoreći dogurati do glavne uloge na filmu (“K-9“, “Turner&Hooch“, “Beethoven“, “Grom“, “Hachiko: Priča o psu“, “Max“…). S druge strane, uz retki izuzetak “Garfilda“, “Mačka u čizmama“ i “Cats&Dogs“, gde su mace bile jednake psima, filmovi su se retko bavili mačkama. One se u bioskopoima uglavnom nalaze u sporednima ulogama, redukovane na leškarenje u rukama negativaca (Bond-filmovi). Mačke su zato veće zvezde od pasa na YouTube-u, gde caruju u šaljivim kućnim videima.

Neki od tih “klipova“ iz kućne radinosti otvaraju ovogodišnji film “Devet života“ u režiji hitmejkera Berija Sonenfelda i produkciji Luka Besona, napravljen da preokrene stvari u korist mačaka, preseli njihovu popularnost s interneta na veliki ekran i učini ih filmskim zvezdama ravnopravnim u deljenju kadra s holivudskim facama poput Kevina Spesija, Kristofera Vokena i Dženifer Garner.

Oficijelni sajt: Nine Lives (2016)
Premijera: 30. oktobar 2016. godine

https://www.youtube.com/watch?v=Mx6Jw539Jek

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.