U trendu

Devojčica koja se igrala vatrom

Žanr: akcija, misterija, triler
Trajanje: 129 min.
Zemlja porekla: Švedska
Naslov originala: Flickan som lekte med elden (2009)

Glavne uloge:Noomi Rapace, Michael Nyqvist

Scenario:Jonas Frykberg, Stieg Larsson
Režija:Daniel Alfredson

SINOPSIS
Lizbet Salander vraća se u Švedsku nakon što je provela godinu dana u inostranstvu. Ali, neposredno pred objavljivanje velike reportaže o trafikingu, novinar i njegova devojka pronađeni su mrtvi u svom stanu. Na oružju kojim je ubistvo počinjeno nalaze se otisci Lizbet Salander. Policija objavljuje poternicu za Salanderovom i potraga počinje. Mikael Blumkvist, Lizbetin saradnik, doživljava šok kada čuje da je njegova partnerka optužena za ubistvo novinara. Znajući koliko je Salanderova žestoka kada je u opasnosti, želi da je nađe pre neko što to pođe za rukom nekome drugom. U toj potrazi otkriće se detalji iz Lizbetine prošlosti.
O FILMU
Nakon prvog dela švedske trilogije "Milenijum" – filma "Muškarci koji mrze žene", na repertoaru domaćih bioskopa je i drugi deo trilogije. U njemu priča detaljnije osvetljava živote glavnih junaka, hakerke Lizbet Salander i novinara Mikaela Blumkvista. Oba lika je Stig Lašon, autor romana na osnovu kojih su snimljeni filmovi, opisao kao odrasle verzije popularnih likova iz švedskih dečjih romana: devojčice i dečaka detektiva Pipi Duge Čarape i Kalea Blumkvista.
Filmska trilogija "Milenijum", koju čine dela "Muškarci koji mrze žene", "Devojčica koja se igrala vatrom" i "Kula od karata", zasnovana je na trilogiji romana prodatih u oko 26 miliona primeraka širom sveta. Time je trilogija "Milenijum" postala jedna od najprodavanijih krimi-priča u istoriji.
Treći nastavak "Milenijuma" – "Kula od karata", biće na repertoaru "Koloseja" od 3. juna.
Premijera: 27. maj 2010. godine u bioskopu "Kolosej"

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.