Divljaci

Žanr: krimi, drama, triler
Trajanje: 131 min.

Glavne uloge:Tejlor Kič (Taylor Kitsch), Blejk Lajvli (Blake Lively), Aron Tejlor-Džonson (Aaron Taylor-Johnson), Benisio del Toro (Benicio Del Toro), Džon Travolta (John Travolta)
Scenario:Šejn Salerno (Shane Salerno), Don Vinslou (Don Winslow), Oliver Stoun (Oliver Stone)
Režija:Oliver Stoun (Oliver Stone)

SINOPSIS
Preduzimači iz Laguna Biča – Ben (Džonson), smiren i milosrdan budista, i njegov bliski prijatelj Čon (Kič), bivši specijalac mornaričkih "foka" i bivši plaćenik, vode unosan, domaćinski posao – gaje najbolju marihuanu ikad proizvedenu. Takođe, dele i jedinstvenu ljubav prema izuzetnoj lepotici Ofeliji (Lajvli). Život je idiličan u njihovom gradiću u Južnoj Kaliforniji – sve dok meksički kartel Baha ne odluči da se uključi u celu priču i da zahteva da se ovaj trio uortači s njima.
Kad nemilosrdni vođa kartela, Elena (Hajek) i njen brutalni pomoćnik Lado (Del Toro) potcene neraskidivu vezu između ovo troje prijatelja, Ben i Čon će, uz pomoć nevoljnog, korumpiranog detektiva za narkotike (Travolta), povesti rat protiv kartela, rat koji na prvi pogled nemaju šanse da dobiju. Tako će započeti serija sve pokvarenijih i opasnijih smicalica i manevara u ovoj brutalnoj borbi živaca.
O FILMU
Trostruki dobitnik Oskara, Oliver Stoun, vraća se na velika platna uzbudljivim trilerom "Divljaci", u kome igraju sve same zvezde: Tejlor Kič, Blejk Lajvli, Džon Travolta, Benisio del Toro, Selma Hajek, Aron Tejlor Džonson i drugi. Film je zasnovan na istoimenom krimi-trileru Dona Vinsloua koji je "Njujork tajms" proglasio jednim od top 10 romana 2010. godine.
Od provokativnog prvog poglavlja do lirske poslednje strane smeli roman Dona Vinsloa iz 2010. "Divljaci" oduševio je i iznenadio kako publiku tako i kritičare. Ne samo što je knjiga odlično prihvaćena kad je izdata (Stiven King ju je nazvao seksi dramom prepunom akcije) već je i vrlo brzo adaptirana u filmski scenario. Salerno se priseća: "Normalan put za knjige je da se prodaju odmah nekom studiju, što je bio slučaj s Donovim prethodnim knjigama. Mi smo odlučili da uradimo nešto drugačije i knjigu smo direktno ponudili Oliveru Stounu. Smatrali smo da ova knjiga zaslužuje poseban način rukovanja. Od trenutka kad je knjiga prodata do trenutka kad je snimanje počelo, prošlo je oko tri meseca, što se nikad ranije nije desilo."
"Divljaci" sadrže nekoliko tema koje se često pojavljuju u Stounovim filmovima: slojevite prevlasti, promenu lojalnosti, preispitivanje onog najboljeg i najgoreg u ljudskoj prirodi, proučavanje kompleksnih porodičnih odnosa i dirljiv prikaz oštećenih ljudi od kojih neki pronađu sopstvenu vrstu heroizma.
Od Toma Kruza u filmu "Rođen 4. jula", Vala Kilmera u "Dorsima" do Majkla Daglasa u "Vol stritu", Stoun je poznat po tome da iz svoje glumačke trupe izvuče ono najbolje. Bilo je najvažnije da Stoun izabere glumce koji će moći verno da dočaraju raznovrsne odlike likova iz ove priče. Zaista, "Divljaci" imaju široku glumačku postavu, čije isprepletane i paralelne priče dovode do eksplozivnog vrhunca. Pored toga, borba između kartela Baha i Bena, Čona i O. pokazuje kompleksnu emotivnu motivaciju i nesavršenosti svakog lika. O. nije samo parti devojka, a Čon nije samo stoički ubica. Ironično, ali Ben, pacifista, kad je gurnut do same ivice, pokazuje da je sposoban za ekstremno nasilje. Elena je, i pored sve moći i ubitačne nepristrasnosti, majčinski nastrojena i usamljena. Metodično brutalan Lado živi u strahu od malene šefice, dok Denis zbog svojih pametnih mahinacija na kraju izlazi kao preživeli s velikom dozom lojalnosti prema svojoj porodici.
Oficijelni sajt

Premijera: 11. oktobar 2012. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.