U trendu

Divlje travke

Žanr: drama, romansa
Trajanje: 104 min.
Zemlja porekla: Francuska (Les Herbes folles, 2009)

Glavne uloge:Sabin Azema (Sabine Azema), Andre Disolije (Andre Dussollier), An Konsinji (Anne Consigny), Emanuel Devo (Emmanuelle Devos), Matju Amalrik (Mathieu Amalric), Mišel Vijermoz (Michel Vuillermoz), Eduar Baer (Edouard Baer)
Scenario:Aleks Reval (Alex Reval), Loran Erbije (Laurent Herbiet), Kristijan Gaji (Christian Gailly) – roman "L’incident"
Režija:Alen Resne (Alain Resnais)

SINOPSIS
Jedan izgubljen pa pronađen novčanik odvešće Žorža i Margaret u romantičnu avanturu. Nakon što je ispitao ličnu kartu vlasnice crvenog novčanika, Žoržu ne pada lako da odnese novčanik u policiju. S druge strane, ni Margaret ne može da izbegne radoznalost i da se ne zapita ko je pronašao novčanik. Iako se trude da njihovi odnosi ostanu u formalnim okvirima dobročinstva i zahvalnosti, svakodnevni život Žorža i Margaret polako se uzburkava.
O FILMU
Film "Divlje travke" delo je jednog od najpoznatijih francuskih reditelja – Alena Resnea. Ovaj film premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, na kom je Resne nagrađen počasnom Zlatnom palmom za izuzetan doprinos istoriji filma.
Film Alena Resnea "Divlje travke" zasnovan je na romanu Kristijana Gajija. Posle "Divljih travki" Resne je počeo rad na filmu "Vous n’avez encore rien vu", koji se trenutno nalazi u fazi postprodukcije.
Oficijelni sajt

Premijera: Festival autorskog filma 2009

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar