U trendu

Džoj

Žanr: drama
Trajanje: 124 min

Glavne uloge: Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence), Bredli Kuper (Bradley Cooper), Robert de Niro (Robert De Niro), Virdžinija Medsen (Virginia Madsen), Izabel Roselini (Isabella Rossellini), Susan Lucci, Ken Hauard (Ken Howard)
Scenario: Dejvid O. Rasel (David O. Russell), Annie Mumolo
Režija: Dejvid O. Rasel (David O. Russell)
SINOPSIS

Vođena vlastitom genijalnošću i željom za ostvarenjem životnog sna, Džoj uspeva u svojoj nameri i postaje osnivačica carstva vrednog milijarde dolara, transformišući time vlastiti život, ali i živote članova familije.

O FILMU

Ovo je već treća saradnja Rasela sa Dženifer Lorens, ali prvi film u kojem je glavni protagonista žena. Za ulogu u filmu „I u dobru i u zlu” („Silver Linings Playbook“, 2011) Dženifer je osvojila Oskara za najbolju žensku ulogu, a saradnja se nastavila i u filmu „ Američka prevara” („American Hustle“, 2013), kada je nominovana za Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu.

U ovom filmu je okružena nekolicinom članova ekipe sa kojima Rasel rado sarađuje – Robertom de Nirom, Bredlijem Kuperom, Edgarom Ramirezom, Izabelom Roselini, Dijanom Led i Virdžinijom Medsen. Scenario je baziran na knjizi pod nazivom „Miracle Mops“. Kao i u prethodnim filmovima, Dejvid O. Rasel bavi se temom porodice, lojalnosti i ljubavi. Film „Džoj” je dobio dve nominacije za Zlatni globus, uključujući nominacije za najbolji film i najbolju glavnu žensku ulogu.

Oficijelni sajt: Joy (2015)

Premijera: 7. januar 2016. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.