U trendu

Fade to Black

Žanr: misterija, triler
Trajanje: 104 min.
Zemlja porekla: Velika Britanija
Zanimljivosti: Film je sniman u Beogradu

Glavne uloge:

Deni Hjuston (Danny Huston), Kristofer Voken (Christopher Walken), Paz Vega (Paz Vega), Dijego Luna (Diego Luna), Natanijel Parker (Nathaniel Parker), Ana Galijena (Anna Galiena)

Scenario:David Ferario (Davide Ferrario) – knjiga, Oliver Parker (Oliver Parker)
Režija:Oliver Parker (Oliver Parker)

SINOPSIS
Radnja filma „Fade to Black“ bazirana je na istinitom događaju. Godine 1952. Orson Vels, već veoma poznat i cenjen kao režiser i kao glumac, razvodi se od prelepe Rite Hejvort i prihvata ulogu u filmu „Cagliostro“, prvoj velikoj italijansko-američkoj produkciji realizovanoj u Rimu.
U toku snimanja filma, u jednoj akcionoj sceni, mladi glumac koga je Vels upoznao na jednoj od mnogih večeri koje su bile organizovane u Rimu u njegovu čast umire u njegovom naručju. Prema verziji italijanske policije, mladić je koristio drogu i umro je zbog prekomerne doze.
Međutim, Vels, genijalan i intrigantan lik, sumnja da je mladi glumac otrovan i počinje svoju istragu. Istraživanja ga dovode do njemu nepoznatog rimskog društva, sačinjenog od korupcije, zločina i saučesništva između politike i kriminala. Sve se to događa u miljeu Rima pedesetih godina, gde su bili prisutni Amerikanci i CIA dok su na sve načine pokušavali da spreče dolazak na vlast Komunističke partije Italije predvođene Palmirom Toljatijem.
O REŽISERU
Oliver Parker (reditelj)
Za scenario filma „Idealni muž“ bio je nominovan za BAFTA nagradu. Odskora uspešan reditelj, Oliver Parker glumio je u petnaestak filmova i napisao scenarija za preko 20 filmova. Njegova prva samostalna režija iz 1995. bio je Šekspirov „Otelo“ s Lorensom Fišbernom i Kenetom Branom.
Filmografija: St. Trinian’s (2007), I Really Hate My Job (2007), Fade to Black (2006/I), The Importance of Being Earnest (2002), An Ideal Husband (1999), Othello (1995).
O GLUMCIMA
Deni Hjuston (Orson Vels)
Hjuston je nastavio tradiciju svoje porodice i bavio se raznim kreativnim poslovima. Počeo je kao slikar, a zatim je postao reditelj i realizovao brojne televizijske i filmske projekte. Sa željom da nauči više o glumi, počeo je da se bavi time. Konačno, razne uloge su mu pomogle da dobije ulogu u nezavisnom filmu „Ivansxtc“. Najnoviji filmovi su mu „Marija Antoaneta“ i „Ponuda“, a glumio je i u filmovima „Avijatičar“, „Rođenje“, „21 gram“, „Srebrni grad“.
Kristofer Voken (Bruster)
Dobio je Oskara za sporednu ulogu u filmu „Lovac na jelene“. Nedavno je imao nominaciju za Oskara u filmu „Uhvati me ako možeš“ („Catch Me If You Can“). Dobitnik je i mnogih drugih nagrada. Ostali filmovi su: „Biloxi Blues“, „At Close Range“, „Pennies From Heaven“, „Heaven“s Gate“, „King of New York“, „Blast from The Past“. Nedavno smo ga gledali u filmu „Klik za savršeni život“.
Paz Vega (Lea Padovani)
Španska glumica rođena je 2. januara 1976. godine u Sevilji (Andaluzija, Španija). Sa 16 godina upisuje glumačku školu. Svoj debi na televiziji beleži u španskoj TV seriji „Kakav lik, moj otac“. Nakon uspeha u seriji „Sedam života“, Mateo Hil joj je ponudio ulogu u filmu „Niko nikog ne poznaje“. Posle toga dobija provokativnu ulogu u filmu „Lusija i seks“. U toku snimanja ovog filma napušta TV seriju „Sedam života“. Za „Lusiju i seks“ dobila je nagradu Goja kao najbolja glumica početnik. Posle toga, igra u filmovima „Pričaj sa njom“, „Druga strana kreveta“ i „Spanglish“.
Premijera: 25. maj 2007. godine, Centar „Sava“ u 20.30

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar