Fatalna preljuba

Žanr: triler, drama
Trajanje: 112 min.
Premisa: Nisu znali šta ih je snašlo!

Glavne uloge:

Klajv Oven (Clive Owen), Dženifer Aniston (Jennifer Aniston), Vinsent Kasel (Vincent Cassel), Melisa Džordž (Melissa George), Egzibit (Xzibit), Rza (RZA)

Scenario: Džejms Sigel (James Siegel) – roman, Stjuart Biti (Stuart Beattie)
Režija: Mikael Hafstrom (Mikael Hafstrom)

SINOPSIS

Čarls, uspešan menadžer u kompaniji koja se bavi marketingom i odan porodični čovek, upoznaje privlačnu ženu u jutarnjem vozu. Flert brzo prelazi u strast. Međutim, njihova usputna aferica postaje veoma rizična kada ih nasilni kriminalac uvuče u opasnu igru. Sada kada su njihovi životi izbačeni iz koloseka (kako i sam naziv filma kaže), Čarls mora da smisli kako da preokrene situaciju i spase njihove porodice.

O FILMU

Ovo je prvi film Dženifer Aniston (Jennifer Aniston) posle završetka desetogodišnjeg snimanja serije „Prijatelji“ (kao i bučnog razvoda od Breda Pita). Partner Anistonove u ovom filmu je Klajv Oven (Clive Owen), koji je nedavno igrao i pored njene glavne rivalke, Andželine Džoli, u filmu „Beyond borders“. Ovo je prvi put da gledamo Anistonovu u seksualno eksplicitnom i nasilnom filmu, što je potpuno suprotno od njenog imidža dobre devojke, koji je gajila dosad.

Ujedno, ovo je i prvo izdanje kuće „Weinstein Co“, osnovane od strane braće Vajnstin (Harvey & Bob Weinstein) posle napuštanja kuće „Miramaks“, koju je kupio „Dizni studio“. Film je režirao Mikael Hafstrom, a u ostalim ulogama videćemo: Vinsenta Kasela (Vincent Cassel), Melisu Džordž (Melissa George), kao i repere Egzibita (Xzibit) i Rzu (Rza).

Uzbuđenje će vas potpuno izbaciti iz šina u ovom nepredvidljivom i napetom trileru u kojem glavne uloge tumače Klajv Oven (Grad greha, Kralj Artur, Bliskost), Dženifer Aniston (Svemoćni Brus, Nevolje s Poli, Šuška se…, Razlaz) i Vinsent Kasel (Ponovo u igri). Čarlsa (Oven) i Lusindu (Aniston) slučajan susret vodi u nezaustavljivu strast. Međutim, isto tako iznenada nasilni stranac (Kasel) uleće u njihove živote. Pre nego što se osveste, oni su do guše u neizbežnoj igri ucene i na strmom putu ka zastrašujućoj sudbini koju možda neće preživeti. Film je snimljen na osnovu bestseler romana Džejmsa Sigela.

O REŽISERU

Mikael Hafstrom (reditelj)
Rođen je u Lundu, u Švedskoj. Pohađao je studije filma na Univerzitetu u Stokholmu, a kasnije i u Njujorku. Svoju profesionalnu karijeru započeo je kao slobodni kritičar, da bi, pre nego je počeo da režira, radio kao pomoćnik reditelja i scenarista na švedskoj televiziji. Ovo je njegov prvi američki film. Poznat je po filmu „Evil“, koji je imao nominaciju za Oskara za najbolji strani film. Filmografija: Vendetta, Days Like These (Leva Livet, 2001), Evil (Ondskan, 2003), Drowning Ghost (Strandvaskaren, 2004).

O GLUMCIMA

Klajv Oven (Čarls Šajn)
Igrao je u filmovima „Krupije“ i „Gosford park“. Radio je u pozorištu – prva uloga bila mu je alternacija za Garija Oldmana kad se razboleo, i na televiziji, ali su mu izbori filmskih uloga bili vrlo riskantni – igrao je incestuoznog brata sa Saskijom Rivs u „Zatvori mi oči“ Stivena Poljakova i homoseksualca u koncentracionom logoru u filmu „Bent“. Uloga u filmu „Krupije“ donela mu je slavu u Holivudu. Filmografija: „Gosford Park“, „Beyond Borders“, „Bornov identitet“, „Kralj Artur“, „Green Fingers“, „I“ll Sleep When I“m Dead“, „Grad greha“ i „Bliskost“, za koji je nominovan za Oskara.

Dženifer Aniston (Lusinda Heris)
Došla je u dodir s glumom još kao devojčica, zahvaljujući svom ocu Džonu Anistonu, takođe glumcu, i svom kumu, pokojnom Teliju Savalasu. Anistonova je nedavno završila desetu i poslednju sezonu hit komedije „Prijatelji“ uz Kortni Koks-Arket, Meta Leblanka, Metjua Perija, Dejvida Švimera i Lisu Kudrou. Uloga Rejčel Grin donela joj je veliki broj nominacija i nagrada.

Pored ogromnog uspeha na malom ekranu, Anistonova se može videti u različitim ulogama i na velikom. Vredi pomenuti naslove: „Svemoćni Brus“ Toma Šedjeka, s Džimom Kerijem i Morganom Frimanom, „Dobra devojka“ Migela Artete, s Džejkom Gilenhalom, Džonom S. Rajlijem i Zoi Dešanel, „Rok zvezda“ Stivena Hereka, s Markom Valbergom, „Ona je ta“ Eda Barnsa, s Kameron Dijaz i samim rediteljem itd. Usledili su filmovi: Nevolje s Poli, Šuška se… i Razlaz.

Vinsent Kasel (Laroš)
Rođen je 1966. godine u Parizu. Mladi i izuzetno popularan francuski glumac čijoj su uspešnoj karijeri kumovale i uloge u filmovima Metjua Kasovica. Najzapaženije uloge ostvario je u: „La Haine“ (1995), „Dobermann“ (1997), „Elizabeth“ (1998), „Irreversible“, „Šrek“, „Špijunske tajne“, „Purpurne reke“, „Guest House Paradiso“ (1999), „Birthday Girl“ (2000). Bio je domaćin ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala. Suprug je slavne Monike Beluči.

Melisa Džordž (Deana Šajn)
Australijanka je, rođena 1976. godine. Filmografija: „Amitvil“ (2005), „New Port South“ (2001), „Mulholland Dr.“ (2001), „Sugar & Spice“ (2001),“The Limey“ (1999), „Dark City“ (1998).

Oficijelni sajt:

  • Derailed (2005)

    Premijera: /
    Na DVD-ju: jun 2006.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.