Filmovi na koje uvek pusti suza: Najlepše i najtužnije ljubavne priče

Svakog meseca izlaze novi filmovi i serije, ali ponekad nema ništa bolje od gledanja klasika. Za žene to često znači da se vrate lepim ljubavnim pričama s omiljenim glumcima. Iako će nas čak neki filmovi „naterati“ na suze i tugu ipak i dalje uživamo u njima.

Osim toga čak je i naučno dokazano da plakanje oslobađa oksitocin i endorfine i zato se osećamo oslobođeno i bolje nakon puno suza. Ako želite da ponovo pogledate neke ljubavne klasike i uživate u dva sata velike ljubavne priče u nastavku pogledajte koje filmovi su se izdvojili kao najtužniji i najlepi.

Beležnica (2004)

Možemo li uopšte razgovarati o velikim ljubavnim filmskim pričama, a da ne spomenemo ovaj film? Ova romantična drama s Rajanom Goslingom i Rejčel MekAdams prati par od mladenačke opijenosti do starosti i dovoljno je emocionalno snažna da nas rasplače svaki put kada je gledamo.

Titanik (1997)

Ova lista se također ne može zamisliti bez velike priče o velikom brodu Titanku i njegovom brodolomu u ledenom moru, a ljubavnu priču nose Kejt Vinslet i Leonardo DiKaprio. Ljubav koja nije društveno prihvatljiva završila je s potonućem broda, ali i dalje ostaje velika i posebna.

Mostovi okruga Medison (1995)

Retko koja glumica može tako sjajno da odigra velike uloge kao Meril Strip, ali nas i natera na suze. Domaćica koja voda miran život na farmi upozna fotografa Klinta Istvuda i oboje osete ljubav koja se doživi samo jednom, ali njihova priča nije jednostavna i ostavi tugu.

Večiti sjaj besprekornog uma (2004)

Ovaj film ima posebnu priču – nadrealna romansa s realističnim likovima i labirintima kao u snovima. Introvertni Džoel Bariš (Džim Keri) na Dan zaljubljenih 2004. godine počinje svoju priču, a onda progovara o svojim tamnim stranama. Možda sanja otvorenih očiju, a u tim snovima susreće ekstrovertnu devojku Klementinu (Kejt Vinslet).

Pokajanje (2007)

Tužna ljubavna priča o spisateljici koja se iskupljuje za laž koju je izgovorila kad je imala 13 godina, ali srž ovog filma o ljubavi i ratu pripada romansi između Robija i Sesilije. On je sin domaćice, a ona je iz bogate porodice, njih dvoje razdiru istina i fikcija što rezultira toliko snažnom čežnjom za srećnim krajem.

Kazablanka (1942)

Ne može se praviti lista velikih ljubavnih priča bez Hemfri Bogarta i Ingrid Bergman. Ljubav u vihoru rata velika je priča koja je izdržala test vremena, ali takve priče retko kada imaju srećne završetke.

Gordost i predrasude (2005)

Ljubav nikada nije jednostavna u pričama Džejn Ostin. U „Gordosti i predrasudama“ gospodin Darsi je čovek zaljubljen u Elizabet Benet, ali ipak ništa nije jednostavno. Kira Najtli i Metju Mekfajden su dama i džentlmen, iako nije uvek tako tužna ipak nam srca zaigra.

Neobična priča o Bendžaminu Batonu (2008)

Drama Davida Finčera iz 2008. inspirisana je istoimenom kratkom pričom F. Skora Ficgeralda. U glavnim ulogama pojavljuju se Bred Pit i Kejt Blanšet, a vreme je neobičan neprijatelj u ovoj ljubavnoj priči.

Zvezda je rođena (2018)

Retko je koji moderni rimejk nadmašio stare filmove, posebno kada se radi o klasicima s Džudi Garland ili Barbrom Strejsend, ali takav je slučaj s ovim filmom iz 2018. Film u režiji Bredlija Kupera snažno je odjeknu među publikom i brzo je došao na liste omiljenih filmova, a gledaocima se najviše dopala hemija između dvoje glavnih glumaca.

La La Land (2016)

Film je režirao Damien Šazel i opisao kako mladost traži ljubav i svoje snove u velikom svetu. U njemu glume Rajan Gosling i Ema Stoun koji se upoznaju i zaljube dok slede svoje snove u Los Anđelesu, ali putem izgube svoju ljubav.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.