U trendu

Glasnik

Žanr: drama, romansa, ratni
Trajanje: 107 min.
Nagrade: Srebrni medved, najbolji scenario – Berlin film festival 2009.

Glavne uloge:Ben Foster (Ben Foster), Vudi Harelson (Woody Harrelson), Samanta Morton (Samantha Morton), Džena Malon (Jena Malone)

Scenario:Alesandro Kamon (Alessandro Camon), Oren Moverman (Oren Moverman)
Režija:Oren Moverman (Oren Moverman)

SINOPSIS
Vil Montgomeri je prošao sito i rešeto. Upravo se vratio sa svoje aktivne vojne službe, gde je zadobio povrede očiju i nogu. Ali, umesto da pijucka pivo i polako odsluži svoja preostala tri meseca u vojnoj službi na rehabilitaciji, dodeljen mu je drugi, ozbiljniji zadatak – obaveštavanje porodica preminulih vojnika o tom tragičnom događaju. Vil ne može da poveruje da mu je, kao ranjenom ratnom heroju povratniku, dodeljen tako zahtevan posao. Međutim, u vreme interneta, kad je dovoljno pritisnuti dugme za informaciju i kad se o ratu izveštava s lica mesta, najbitnije je da zadatak bude obavljen brzo i efektno. Poslednja stvar koju vojska SAD želi jeste da majka sazna o sudbini svoga sina jedinca preko CNN-a.
O FILMU
Film "Glasnik" dobio je Srebrnog medveda za scenario na Filmskom festivalu u Berlinu 2009. Glumački ansambl čine Ben Foster, Vudi Harelson, Samanta Morton, Džena Malon, Stiv Bušemi.
Oficijelni sajt

Premijera: Festival autorskog filma

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.