Gnev Titana 3D

Žanr: akcija, avantura, fantazija, 3D
Trajanje: 99 min.
Premisa: Oseti gnev!

Glavne uloge:Sem Vortington (Sam Worthington), Lijam Nison (Liam Neeson), Rozamund Pajk (Rosamund Pike), Ralf Fajns (Ralph Fiennes), Bil Naji (Bill Nighy), Deni Hjuston (Danny Huston)
Scenario:Den Mazo (Dan Mazeau), Dejvid Džonson (David Johnson)
Režija:Džonatan Libesman (Jonathan Liebesman)

SINOPSIS
Nakon herojske pobede nad čudovišnim Krakenom, Persej – polubog, Zevsov sin – pokušava da vodi miran život kao seoski ribar i samohrani roditelj desetogodišnjeg sina Heliosa. U međuvremenu, borba za nadmoć besni između bogova i Titana. Opasno oslabljeni, bogovi gube kontrolu nad zarobljenim Titanima i njihovim opakim vođom, Kronosom, ocem dugogodišnjih vladara Zevsa, Hada i Posejdona. Snaga Titana sve više raste, dok Zevsove božanske moći presušuju, i na Zemlji nastaje pakao. Uz pomoć kraljice Andromede, Posejdonovog sina, poluboga Agenora, i palog boga Hefesta, Persej hrabro kreće u podzemni svet kako bi oslobodio Zevsa, savladao Titane i spasao čovečanstvo.
O FILMU
Film "Borba Titana" pojavio se 2010. godine i postigao veliki uspeh širom sveta. Njegov nastavak donosi sličan spoj klasične grčke mitologije i žestoke akcije u najnovijoj 3D tehnologiji. Sniman je na različitim lokacijama u Engleskoj, Velsu i na Kanarskim ostrvima.
"Da budem iskren, ovo je moj omiljeni žanr. Dobio sam priliku da uradim klasični holivudski film velikih razmera sa sjajnim glumcima, pravim zvezdama, i da prikažem epsku borbu na velikom platnu", objašnjava reditelj Džonatan Libesman. "Dramski elementi u filmu su veoma važni. Hteli smo da se publika zabavi, ali i da u isto vreme saoseća sa glavnim junacima", dodaje. "Želeo sam da ovaj film bude samostalan, iako se, naravno, nastavlja priča o Perseju i Zevsu. Hteo sam da snimim sirov film sa elementima fantazije, kao što ovakvom spektaklu i priliči."
Iako je "Gnev Titana" smešten u mitološki svet, u kome džinovski Kiklopi i Himere terorišu stanovništvo, Libesman je želeo da istakne emotivnost glavnih junaka kako bi ih približio današnjoj publici. Najveću promenu u odnosu na prethodni deo doživeo je Persej: "Tada je bio robustni tinejdžer koji je priželjkivao osvetu. Sada je smireniji i zreliji. Ima desetogodišnjeg sina, zbog koga drugačije gleda na svet i nesebično se brine o njemu. Potpuno je zadovoljan sadašnjim životom u ribarskom selu."
Iako su u prvom planu bogovi, čije aktivnosti utiču na događaje u čitavom svetu, u filmu se provlače i druge teme: "Mislim da se film bavi razrušenim porodicama, očevima i sinovima, koji su ovde igrom slučaja bogovi i polubogovi. Persej je ponekad nesiguran, pokušava da pronađe svoje mesto u svetu i čak izbegava da bude heroj, jer hoće da se posveti svom sinu. Međutim, shvata da mora da prihvati odgovornost koju nosi uloga poluboga, zbog dužnosti prema sinu, ali i prema čitavom svetu", zaključuje Sem Vortington.
Rozamund Pajk, koja tumači lik kraljice Andromede, nedeljama se naporno pripremala za ulogu ratnice: "Trenirala sam borilačke veštine bar tri sata dnevno, jer je uloga zahtevna i morate da budete u dobroj formi pre početka snimanja. Uživala sam što sam imala priliku da naučim nove veštine od vrhunskih stručnjaka, jer smo hteli da Andromeda bude snažna ratnica. Zna da predvodi vojsku i ne treba joj pomoć muškaraca. Ona je prava heroina i nadam se da će poslužiti kao inspiracija mlađim gledaocima."
"Sem Vortington je snimao dosta akcionih scena bez kaskadera: skakao je sa litica, ronio… Fenomenalan je", dodaje reditelj. Producenti obećavaju da će "Gnev Titana" biti spektakularniji, bolji i smeliji film od svog prethodnika, jer je veća pažnja posvećena detaljima priče i glavnim junacima: "Preuzeli smo sve što nam se dopalo u prvom filmu – spektakularne vizuelne efekte i mitološki svet koji smo stvorili, i podigli ih na sledeći nivo. Retko imate priliku da se vratite istoj priči s više sredstava i većom podrškom, pa smo zato odlučili da mitološka bića, Kiklopi i Minotaur budu još kolosalniji", objašnjava producent Bazil Ivanik.
"’Gnev Titana’ donosi slojevitu priču i neprestanu akciju. Mislim da će gledaoci uživati u mnogim atraktivnim scenama, a da će pored toga moći da se povežu s pričom koja je vrlo emotivna. Tako da je ovaj film pravi spoj oba sveta", zaključuje producentkinja Poli Džonsen.
O REŽISERU
Džonatan Libesman (režiser)
Odrastao je u Južnoafričkoj Republici, a nastavio je školovanje na njujorškoj filmskoj akademiji. Snimio je nekoliko nagrađenih kratkih filmova, kao i dugometražna ostvarenja "Teksaški masakr motornom testerom: početak", "The Killing Room" i "Darkness Falls".
O GLUMCIMA
Sem Vortington (Persej)
Mladi australijski glumac osvojio je 2004. najviše glumačko priznanje u svojoj zemlji za ulogu u filmu "Somersault". Svetsku slavu doživeo je ulogom u filmu "Terminator: spasenje", a potom i glavnim ulogama u filmovima "Avatar", "Borba Titana" i "Čovek na ivici".
Lijam Nison (Zevs)
Renomirani irski glumac koji je tokom dugogodišnje karijere osvojio najprestižnije filmske nagrade: Oskara, Zlatni globus i nagradu BAFTA. Najbolje uloge ostvario je u filmovima "Šindlerova lista", "Betmen počinje", "Oteta", "U stvari ljubav", "Borba Titana", "Bezimeni", a pozajmio je glas i u sva tri filma "Letopisi Narnije".
Oficijelni sajt

Premijera: 29. mart 2012. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.