Grozan ja 2

Žanr: animirani, avantura, komedija, sinhronizovano, titlovano, 3D
Trajanje: 98 min.
Premisa: Kada je svetu bio potreban heroj, pozvali su zlikovca!

Glavne uloge u sinhronizaciji:Nebojša Dugalić, Mina Lazarević, Mina Nenadović, Milica Matejić, Tinja Damnjanović, Rusmir Agačević Rus, Marko Živić, Predrag Ejdus
Glavne uloge:Stiv Karel (Steve Carell), Kristen Vig (Kristen Wiig), Miranda Kozgrouv (Miranda Cosgrove), Elsi Fišer (Elsie Fisher), Rasel Brend (Russell Brand)
Scenario:Ćinko Pol (Cinco Paul), Ken Daurio (Ken Daurio)
Režija u sinhronizaciji:Milan Antonić
Režija:Kris Reno (Chris Renaud), Pjer Kofen (Pierre Coffin)

SINOPSIS
Gru (Nebojša Dugalić/Stiv Karel) je ostavio iza sebe život superzlikovca i rešio da se stara o Margo (Mina Nenadović/Miranda Kozgrouv), Edit (Milica Matejić/Dana Gajer) i Agnes (Tinja Damnjanović/Elsi Fišer). Sada Gru, dr Nefario (Rusmir Agačević Rus/Rasel Brend) i Malci imaju dovoljno slobodnog vremena.
Međutim, tek što je Gru počeo da se navikava na ulogu porodičnog čoveka iz predgrađa, na vrata mu dolazi supertajna organizacija koja se bori protiv zla u celom svetu. Sada Gru i njegova nova partnerka Lusi (Mina Lazarević) treba da otkriju ko je odgovoran za spektakularne zločine i da ih privedu pravdi. Potreban je najveći svetski bivši superzlikovac da bi se uhvatio neko ko pretenduje da ga zameni na tom mestu.
Ekipi povratnika sada se pridružuje i Milan Tubić/Ken Jeong (Hangover) kao Flojd Orlokosić – najčešće osumnjičeni za sve gnusne zločine koji su počinjeni u svetu otkad je Gru izašao iz igre. Tu je i Predrag Ejdus/Stiv Kugan, kao Sajlas Ovnoguz – Lusin šef iz Antizlikovačke lige i superšpijun čije prezime daje Malcima povoda za beskrajne šale. Pojavljuje se i Marko Marković/Moises Erijas kao Antonio, koga Margo simpatiše naveliko, a koji konstantno nervira Grua, i Marko Živić/Bendžamin Bret kao Eduardo Perez, Antoniov otac, vlasnik restorana "Salsa & salsa", i čovek koji možda jeste, a možda i nije naj-mačo superzlikovac koji je ikad postojao – ozloglašeni El Mačo.
O FILMU
Svetski blokbaster "Grozan ja" predstavljen je publici celog sveta 2010. godine. Zaradio je 540 miliona dolara i postao deseti najveći animirani film u američkoj istoriji. Ove godine sledi drugi deo i nastavak ludila koji prave Malci. Kris Meledandri i njegov tim stvorili su potpuno novu komičnu avanturu u kojoj se vraćaju (bivši?) superzločinac Gru, njegove predivne devojčice i nepredvidljivi i urnebesno smešni Malci, a stiže i gomila novih, potpuno otkačenih likova.
"Grozan ja 2" donosi i ponovno ujedinjenje dvojice režisera koji su radili i na prvom filmu, Krisa Renoa i Pjera Kofena. Film producira Kris Meledandri iz "Iluminejšena". Ovaj 3D animirani film zasnovan je na likovima koje su osmislili Serđo Pablos za prvi deo "Grozan ja", Ćinko Pol i Ken Daurio. Scenario su napisali Ćinko Pol i Ken Daurio.
U filmu "Grozan ja 2" upoznati su s glavnim junakom, superzlikovcem Gruom, koji je pred sobom imao ogroman izazov kada je sreo tri devojčice bez roditelja, a koje su mu iz korena promenile život. Odnos među njima bio je osnova te animirane avanture, i ostaje ključni deo svakog nastavka. Kada se razmišljalo o priči za nastavak, tvorci filma su osećali da je baš kraj prvog filma, kada Gru shvati koliko voli devojčice, zapravo istinski početak priče za naše junake. Nastajanje ove porodice i to kako će se priča dalje odvijati predstavljalo je više nego dobru osnovu za privlačenje porodica širom sveta.
Posle uspeha prvog filma "Grozan ja" postalo je jasno da je to bio samo prvi korak. Svako ko ga je video želi da vidi još priča o Gruu i njegovoj novoj porodici. Kris Meledandri o tome kaže: "Posle uspeha prvog filma bilo je jasno da svi želimo da napravimo i nastavak. Sam taj proces u kome odlučujemo šta će se dogoditi u nastavku bio je kao prirodna evolucija. Nikad do sada nisam osetio da je diskusija o nekom nastavku tako normalna. Likovi i odnosi među njima omogućavaju nam da s pričom idemo u kom god pravcu želimo. Ali, znali smo da to mora da bude razvijanje ove porodice. Nije bilo sumnje."
O LIKOVIMA
Gru
Jedan od najvećih svetskih superzlikovaca odustao je od svojih gnusnih zločina kako bi postao savršeni tata. U isto vreme nasilno je regrutovan u supertajnu organizaciju koja se bori protiv zločina. To ga stavlja u nezgodan položaj jer mora da pomaže dobrim ljudima koji žele da spasu svet. Iako je neustrašiv, Gru se bori s poteškoćama u vaspitavanju ćerki i očajničkom željom da pozove jednu damu na sudar. Sve to dovodi ga do ludila.
Lusi
Lusi je lukavi tajni agent koja se udružila s Gruom kako bi uhvatili izuzetno opasnog superzlikovca. Obožava da zaseni Grua svojim neobičnim spravicama i usavršila je sopstvenu borilačku veštinu koja je spoj džiu-džitsua, krav mage, astečkog ratovanja i uličnog plesa. Za razliku od Grua, teško krije svoje veselje i oduševljenje, a time privlači neželjenu pažnju, posebno kad je na tajnom zadatku. Uspeva da održi korak s Gruom iako je uvek na vrtoglavo visokim štiklama.
Margo
Gruova najstarija kćerka i porodični oslonac. Ona je ta koja je odgovorna i koja svoje sestre i porodicu drži na okupu. Ali kako odrasta, sve je više zaokupljena dopisivanjem s prijateljima, a počinje i da primećuje dečake, što Grua mnogo nervira.
Edit
Gruova srednja kćerka je veoma zločesta i zajedljiva muškobanjasta devojčica. Pre pita za oproštaj nego za dozvolu. Prolazi fazu nindža i stalno traži priliku da učestvuje u Gruovim tajnim zadacima. Voli da zbija šale i da stvara probleme sa spravicama dr Nefarija.
Agnes
Najmlađa kćerka i duša porodice. Opsednuta je jednorozima i svime što je čupavo. Toliko je neodoljiva da njeni zagrljaji mogu da smekšaju i najokorelije superzlikovce.
Dr Nefario
Gruov verni i pomalo zaboravni ludi poznanik. Gubi sluh, zbog čega slučajno osmisli oružje čije su posledice nenamerno strašne. Gru je sada zaposlen oko dece, a dr Nefario čezne za dobrim starim vremenima kad su njih dvojica bili zlikovci.
Malci
Gruova odana žuta blebetala Malci vole da prave frku i zbrku skoro isto koliko vole banane. Lako je odvratiti im pažnju, mogu da budu nepredvidivi, znatiželjni i slatki. Vole međusobno da se takmiče. To može da dovede do iznenadne tuče, ali ako neko spolja pokuša da naudi njima ili Gruovoj porodici, spremno se bore protiv neprijatelja.
Malci zlikovci
Ljubičaste, raščupane i još tupavije verzije Gruovih veselih žutih Malaca. Oni su neuništive, proždrljive mašine koji gutaju sve pred sobom, čak i mašinke, bombe i policijske automobile.
El Mačo
Najnemilosrdniji, najopasniji, i kako mu samo ime kaže, najmuževniji zlikovac na svetu. U stvari sve to je bio dok nije poginuo zaletivši se na morskom psu u otvor aktivnog vulkana sa 100 kg dinamita na grudima. Telo mu nikada nije pronađeno, ostale su samo spaljene dlake na grudima.
Eduardo
Izuzetno srdačan, šarmantan i koketan vlasnik popularnog restorana "Salsa & salsa" zbog čijeg strastvenog latino plesa žene padaju u nesvest. Eduardov impresivni karakter zasenjuje njegov ogromni struk. Na grudima ima tetovažu zastave svoje zemlje i svakom prilikom je pokazuje, napinjući mišiće kako bi se ona zavijorila.
Antonio
Eduardov slatki, buntovan i svestrani sin. Ljubimac je žena, baš kao i otac. Kad ga Margo vidi u tržnom centru i pogledi im se sretnu… tu je kraj priče. I on oseća isto prema njoj i spreman je da se suprotstavi strogom Gruu kako bi plesao s devojkom koju voli.
Flojd
Jedan od vlasnika radnje u lokalnom tržnom centru, gde Gru i Lusi rade tajno. Flojd vodi muški frizerski salon i ima savršene predloge kako da bude još privlačniji za dame koje čekaju u redu da bi izašle s njim. Međutim, ispod takve predstave o sebi, Flojd možda jeste, a možda i nije veoma mračan lik.
Kajl
Gruov pas čuvar, nepoznate rase. Moguće da je mešanac pitbula i pirane. Poprimio je narav i jednog i drugog.
Oficijelni sajt

Premijera: 27. septembra 2013. godine u bioskopu Cineplexx Delta City u terminima od 18.30 i 19 časova

Napišite komentar