U trendu

Grozan ja

Žanr: 3D, animirani
Trajanje: 95 min.

Glavne uloge:Stiv Karel (Steve Carell), Džejson Sigel (Jason Segel), Rasel Brend (Russell Brand), Džuli Endruz (Julie Andrews), Vil Arnet (Will Arnett)
Scenario:Ken Dorio (Ken Daurio), Serđo Pablos (Sergio Pablos), Sinko Pol (Cinco Paul)
Režija:Pjer Kofin (Pierre Coffin), Kris Reno (Chris Renaud)

SINOPSIS
U srećnom komšiluku u predgrađu, okružena belim drvenim ogradama i ružičnjacima, nalazi se crna kuća s usahlim travnjakom. Komšije ne znaju da se ispod te kuće nalazi ogromno skrovište. Okruženog armijom nestašnih podanika, otkrićemo Grua (Stiv Karel), koji planira najveću pljačku u istoriji čovečanstva. On planira da ukrade Mesec. Da, Mesec!.
Gru uživa u svemu što je pakosno i pokvareno. Naoružan čitavim arsenalom zraka za smanjivanje i ledenje, i vozilima spremnim za borbu po zemlji i u vazduhu, on uništava sve koji mu stanu na put. Sve do dana dok se ne susretne s neverovatnom voljom tri devojčice koje su siročići i koje u njemu vide nešto što niko drugi nikad nije video – potencijalnog oca.
O FILMU
Od producenta Krisa Meledandrija dolazi priča o jednom od najvećih superzlikovaca, koji će svoj najveći izazov sresti kada u njegov život ušeta troje dece. Pored Karela u filmu "Grozan ja" glume zvezde komedije: Džejson Sigel i Miranda Kosgrov i legendarna oskarovka Džuli Endruz.
"Ideja da snimite animirani film u kome vam je glavni junak negativac prilično je neobična i pravi je izazov napraviti tako nešto. Do kraja filma Gru će doživeti transformaciju koja je bila moguća samo ako ga od samog početka postavimo tako što u prvi plan izbacujemo neke aspekte njegove ličnosti koji zaista ne mogu da vam se dopadaju. Ali ne biste cenili put koji je on prešao kao lik da nismo tako započeli", kaže producent Meledandri.
Producentu Koenu dopalo se da istražuje pretpostavku da se u svima nama nalazi pomalo zlobe koja samo čeka da se ispolji. On nastavlja: "Gru vam nudi ostvarenje želja. Kad čekate u redu u prodavnici, a osoba ispred vas ima 25 stvari u korpi a nalazi se na brzoj kasi i još odluči da plati čekom, tad je pravo vreme da se iskoristi pištolj za zaleđivanje. Dosta komedije proizilazi iz lika koji sme da uradi nešto o čemu mi samo maštamo."
Iako je na početku malo nejasno ko je zao, a ko dobar u filmu "Grozan ja", sve će se otkriti kako se priča bude odvijala.
O LIKOVIMA
Gru (Stiv Karel)
Zlikovac koji uživa u tome da čini pakosti drugim ljudima. Bilo da je to zamrzavanje reda mušterija u kafiću ili pravljenje životinje od balona za mališana samo da bi ga probušio, Gru sme da uradi sve ono o čemu mi samo maštamo. On se sprema da postane najveći zlikovac svih vremena tako što će počiniti zločin stoleća, ali suočiće se sa najvećim izazovom do sada: očinstvom.
Vektor (Džejson Sigel)
Gruov neprijatelj je preveliki čudak da bi bio toliko siguran u sebe. Zatvorenog u svojoj uglađenoj kući/tvrđavi, Vektora često možete videti u narandžastoj trenerci kako igra igrice dok smišlja novi plan. Njegovo omiljeno oružje je pištolj koji ispaljuje žive pirane. Na njegovu nesreću, nije mu lako da zadrži ove mesoždere unutar pištolja.
Margo (Miranda Kosgrov)
Najstarija od tri siročića, zaštitnički je nastrojena prema svojim mlađim sestrama. Odgajana bez porodice, ona nema poverenja u ljude i zna da devojčice mogu da računaju samo jedna na drugu. Margo se ne plaši da se suprotstavi Gruu dok bude pokušavao da im bude roditelj. Konačno je našao dostojnog protivnika.
Edit (debitantkinja Dejna Gejer)
Devojčica koja testira sve limite verovatno je poslednje dete iz sirotišta koje biste želeli da usvojite. Ona nosi kapu navučenu preko očiju i željna je da isproba Gruovo opasno oružje. Za nju možete reći da je pomalo nevaljalica. Iako ovo srednje dete samo želi granice, nikad vam neće dozvoliti da to i saznate.
Agnes (debitantkinja Elsi Fišer)
Devojčica koja bezuslovno voli i koja očajnički želi da bude voljena, najmlađa od tri siročića, živi samo za to da grli. Opsednuta je jednorozima i nasumično govori slatke stvari. Ona žudi za roditeljima kako bi njena porodica bila kompletna, a ne bi se bunila ni da dobije tog jednoroga.
Gruova mama (Džuli Endruz)
Iza svakog uspešnog negativca nalazi se majka koja osuđuje. Ništa što Gru uradi nije dovoljno dobro za njegovu namćorastu majku. Ona veruje da su njene roditeljske tehnike prilično mudre, ali ova 80-godišnjakinja i dalje tretira Grua kao da ima osam godina. Njen preterani kriticizam uticao je na to da Gru čini sve veće podlosti kako bi impresionirao svoju majku.
dr Nefario (Rasel Brend)
Gruov ludi naučnik ima otprilike 150 godina i oscilira između momenata genijalnosti i crnih rupa u svesti. Uvek vredno radi na pravljenju neverovatnih vozila i oružja. Nefario je (ponekad) pametan kao pčelica. Međutim, njegov sluh je počeo da nestaje pre najmanje 50 godina.
Mala nestašna žuta stvorenja (Pijer Kofin, Kris Reno i Džemejn Klement)
Podanici koji sačinjavaju Gruovu ne baš pametnu ekipu. Vredni i odani svom vođi i njegovim ludačkim poduhvatima, podanici su srećni što služe kao njegove lutke za testiranje bezbednosti. Kad upoznaju Gruovu usvojenu decu, shvatiće da su tri devojčice zanimljive koliko i oni.
Oficijelni sajt

Premijera: 5. septembar 2010. godine u bioskopu "Roda", 14 i 16 časova

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.