U trendu

Isplakaćete dušu: 10 najtužnijih ljubavnih filmova svih vremena

Svi mi s vremena na vreme volimo da pogledamo film na koji ćemo pustiti suzu. Ponekad to plakanje uz film može biti i katarzično iskustvo, a među filmove koji će nas dovesti do toga da zaplačemo definitivno spadaju i oni tužni ljubavni.

Za dane u kojima vam se plakanje uz tužan ljubavni film čini kao dobar izbor, u nastavku smo izdvojili deset naslova uz koje ćete sigurno posegnuti za maramicama, piše Zadovoljna.hr.

Tužna veza

Film „Blue Valentine“ je priča o bračnom paru, Dinu (Rajan Gosling) i Sindi (Mišel Vilijams), čiji brak puca po šavovima. Uprkos mladosti, oboje su opustošeni zajedničkim životom i bračnim iskustvima.

Moulin Rouge

Godina je 1899., a mladi engleski pisac Kristijan (Juan Mekregor) dolazi u Pariz kako bi pratio boemsku revoluciju. U noćnom klubu „Moulin Rouge“ započinje aferu sa zvezdom kluba, Satin (Nikol Kidman), za kojom žudi i ljubomorni Vojvoda.

Planina Broukbek

Potresna američka drama o zabranjenoj ljubavi dva kauboja – Enisa (Hit Ledžer) i Džeka (Djžejk Gilengol)u režiji Ang Lija oduševila je publiku i kritiku te je nagrađena trima Oskarima 2006. godine.

Moja devojka

Mekauli Kalkin i Ana Člamski su Tomas i Vada. Vada je devojčica na pragu puberteta čiji se život u leto 1972. okreće naglavačke, a u svemu tome prati je njen verni prijatelj.

Ljubavna priča

Oliver, bogati student s Harvarda, zaljubljuje se u Dženi, devojku iz radničke klase. Njihova ljubav dovoljno je snažna da pobedi sve razlike međusobne razlike, ali ne i sudbinu. Rajan O’Nil i Ali Mekgrou imaju glavne uloge u jednom od najpoznatijih ljubavnih filmova svih vremena.

Pokajanje

Kada trinaestogodišnja Brajoni Talis (Serša Ronan) ugleda svoju stariju sestru Sesiliju (Kira Najtli) i Robija Turnera (Džejmsa Makavoja) kod fontane ispred porodičnog imanja, pogrešno protumači šta se događa, čime je pokrenut niz nesporazuma i detinjaste ljutnje koja će imati trajne posledice za sve učesnike priče.

Amour

Žorž i Ani su penzionisani nastavnici muzike koji uživaju u svojim osamdesetima. Međutim, kada za vreme doručka Ani doživi moždani udar njihovi životi u potpunosti se menjaju.

Vreme nežnosti

Priča koja se provlači na razdoblje od 30 godina je priča o složenom odnosu udovice Aurore i njene ćerke Eme. Obe traže ljubav i dok Aurora hoda s harizmatičnim bivšim astronautom, Ema se udala za učitelja, ali najbitniji deo priče je ženski odnos.

Romeo i Julija

Reditelj je Baz Lurman, Džulija je Kler Dens, a Romeo Leonardo Dikaprio. Moderan pogled na Šekspirovu tragediju verovatno će vas naterati da posegnete za maramicama.

Do ludila

Britanska studentkinja zaljubljuje se u američkog studenta, a onda ih razdvoji činjenica da je njoj zabranjen ulazak u SAD zbog vize koja je istekla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.