U trendu

Izdaja (video)

Žanr: drama, misterija, triler
Trajanje: 140 min

Glavne uloge:
Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker, Ciaran Hinds, Joely Richardson, Jeremy Irons
Scenario:
Justin Haythe, Jason Matthews (roman)
Režija:
Francis Lawrence

SINOPSIS

Balerina Dominika Jegorova biva regrutovana u „Školu za vrapce“, tajnu obaveštajnu službu koja obučava izuzetne mlade ljude kao što je ona da koriste svoje telo i um kao oružje. Posle dugog i sadističkog procesa obuke, ona postaje najopasniji Vrabac kojeg je program ikad proizveo. Ona dobija naređenje da, mimo njene volje, prati mladog CIAa agenta Natanijela Neša, koji je dobio ulogu da istraži ruski obaveštajni sistem. Između njih dvoje se javlja privlačnost, ali se emotivnom vezom izlažu velikom riziku. Do još jednog preokreta dolazi kada i nju angažuje CIA da otkrije izdajnika na visokom nivou u Vašingtonu.

O FILMU

Priča je adaptacija špijunskog romana Džejsona Metjusa, smeštena u modernoj Rusiji, koja prati operativca Dominiku Jegorovu (Dženifer Lorens). Džejson Metjus, autor knjige „Izdaja“, je bivši CIA operativac, tako da se kroz njegova dela provlači njegovo veliko iskustvo pravog agenta. Džastin Hejt je zajedno sa njim radio na scenariju, dok režiju za film potpisuje Frensis Lorens, reditelj filmova „Igre gladi“. Glavnu ulogu tumači oskarovka Dženifer Lorens, koja predvodi sjajnu glumačku ekipu u kojoj su Džoel Edžerton, Šarlot Rempling, Džeremi Ajrons i Matijas Šunarts.

Oficijelni sajt: Red Sparrow (2018)

Premijera: 1. mart 2018. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar