U trendu

Kerol (video)

Žanr: drama, romansa
Trajanje: 118 min
Zemlja porekla: Velika Britanija, SAD, Francuska, 2015

Glavne uloge: Kejt Blanšet (Cate Blanchett), Runi Mara (Rooney Mara), Sara Polson (Sara Paulson)
Scenario: Phyllis Nagy
Režija: Tod Haynes

SINOPSIS

Tereza Belive radi u radnji na Menhetnu ranih pedesetih i sanja o ispunjenijem životu kada sreće Kerol Eird, privlačnu ženu zarobljenu u propalom braku. Posle neposredne i očaravajuće veze koja se rađa između njih, nevinost prvog susreta nestaje, a veza se produbljuje. Kada veza Kerol i Tereze postane javna, Karolin suprug se sveti postavljajući pitanja o njenoj majčinskoj sposobnosti. Kerol i Tereza odlaze, ostavljajući svoje živote iza sebe, ali se javljaju konflikti koji će svaku od žena suočiti sa samom sobom i obavezama prema onoj drugoj.

O FILMU

Reditelju Todu Hejnsu ovaj film doneo je nagradu za najboljeg reditelja na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, dok je Runi Mara dobila nagradu za najbolju glumicu. Ove godine nominovan je za pet Zlatnih globusa i za šest nagrada Oskar, i to za najbolju glavnu žensku ulogu (Kejt Blanšet), sporednu žensku ulogu (Runi Mara) kostimografiju, adaptirani scenario, fotografiju i muziku. Film se bazira na knjizi Patriše Hajsmit „Cena Soli“ i opisuje predivnu ljubavnu priču između dve žene u pedesetim godinama prošlog veka, kada je takva veza bila zabranjena.

Film je smešten u davne pedesete, kada je ljubav prema istom polu bila skoro pa kriminalno delo. Iz pera najbolje autorke, Patriše Hajsmit, konačno u bioskope stiže veličanstvena ekranizacija drame „Kerol“. Film opisuje predivnu ljubavnu priču između dve žene, govori o mladoj fotografkinji i njenoj ljubavnoj vezi sa starijom ženom koja prolazi kroz težak razvod.

Tereza Belive radi u radnji na Menhetnu i sanja o ispunjenijem životu kada sreće Kerol Eird, privlačnu ženu zarobljenu u propalom braku. Posle neposredne i očaravajuće veze koja se rađa između njih, nevinost prvog susreta nestaje, a veza se produbljuje. Kada veza Kerol i Tereze postane javna, Karolin suprug se sveti postavljajući pitanja o njenoj majčinskoj sposobnosti. Kerol i Tereza odlaze, ostavljajući svoje živote iza sebe, ali se javljaju konflikti koji će svaku od žena suočiti sa samom sobom i obavezama prema onoj drugoj.

Oficijelni sajt: Carol (2015)
Premijera: FEST 2016. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar