Koliko me voliš

Žanr: romantična drama
Trajanje: 95 min.
Originalni naziv: How Much Do You Love Me? (2005)

Glavne uloge:

Monika Beluči (Monica Belluci), Vinsent Nemet (Vincent Nemeth), Žerar Depardje (Gerard Depardieu)

Scenario:Bertran Blije (Bertrand Blier)
Režija:Bertran Blije (Bertrand Blier)

SINOPSIS
Fransoa je tipičan Francuz. Samac je, ne preterano dobrog izgleda, nije harizmatičan i opsednut je Danijelom, italijanskom prostitutkom koja radi na Pigalu. Njene usluge koštaju 150 evra i bocu šampanjca. Posle dobitka na lutriji, Fransoa joj nudi 100.000 evra mesečno da živi s njim. Danijela pristaje. Međutim, Fransoa ima bolesno srce, što muči njegovog prijatelja, doktora. S druge strane, ona je zaljubljena u drugog – surovog kriminalca, kojeg glumi Žerar Depardje.
O FILMU
Od samog početka svoje karijere Bertran Blije ima tendenciju ka šokiranju publike. Najčešće, to mu i uspeva. Uspeva da napravi istinski originalan i uzbudljiv film. To je učinio i s filmom „Koliko me voliš“. Situacija u kojoj neugledni mali čovek lošeg srca ispunjava svoj san – da živi s boginjom putenosti, izuzetno je zanimljiva, onoliko koliko su zanimljivi i ostali likovi koji se pojavljuju – doktor, kriminalac i komšinica, koja se u početku buni zbog čudnih zvukova koji dopiru iz stana u kojem živi Fransoa.
Prostitutka (Monika Beluči) je u ovom filmu obožavana, kao što su se nekada obožavale boginje poput Sofije Loren. Svaki put kada neki muškarac kaže Danijeli da je voli, ona se samozadovoljno smeška i govori da je to jedino moguće. To čine svi muškarci.
Fransoa, pariski radnik, naleće na nju na Pigalu, gde sedi na prozoru bordela, kao da šalje nemu pozivnicu svakom muškarcu koji prođe. On često prolazi tuda, ali nikada nema snage da da ponudu, sve do večeri kada naleti na nju u baru, kaže joj da je dobio na lutriji i da ima ponudu za nju. Plaćaće joj mesečno da živi s njim. Postavljaju osnovna pravila: može da spava s njom kad god poželi, ali je mora poštovati.
Dogovor umalo nije propao kada je Fransoa, zbog lošeg srca, kolabirao na putu kući. Njegov doktor je ubeđen da Fransoa neće preživeti sva ta uzbuđenja. Da je ovo holivudski film, Danijela bi našla odličnog hirurga i odrekla se prostitucije, posvetivši ostatak svog života njemu. Veza bi bila na probi zbog neslaganja njegove porodice i prijatelja, ali bi srećan završetak bio neminovan.
Ali, Blije ide dalje od toga. Ona se plaši da će život domaćice biti suviše dosadan, a istovremeno ne može da se otkači od svog dečka, kriminalca. Monika Beluči je u fokusu ovog filma. Još jednom ima ulogu s naglašenom seksualnošću, ulogu prostitutke, posle filma „Malena“. Ona balansira između dva muškarca, čineći film izuzetno zanimljivim.
Blijeova fasciniranost seksualno opsednutim karakterima potpuno se dopunjuje s izuzetnim smislom za humor i muzikom koju su komponovali majstori opera. Ne očekujte vulgarne scene bezumnog seksa, već dovitljive i smešne seksualne aluzije. Film se bavi mnogim predrasudama i željama i, naravno, prirodom istinske ljubavi i sreće s različitim stepenima ostvarenja.
Premijera: decembar 2007. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.