Kontakt

Žanr: ljubavni, drama
Trajanje: 95 min.
Zemlja porekla: Makedonija, Nemačka

Glavne uloge:

Nikola Kojo, Labina Mitevska

Scenario:Gordan Mihić, Sergej Stanojkovski
Režija:Sergej Stanojkovski

SINOPSIS
Zana, mlada žena izmučena lažima i izdajom od strane sopstvene porodice, traži srodnu dušu na koju bi se mogla osloniti. Muž joj je okrenuo leđa, otac joj je okrenuo leđa, što rezultuje nervnim slomom. Umesto bola, ona sad oseća samo apatiju. U bolnici upoznaje okrutnog i nasilnog Janka, koji, paradoksalno, inspiriše novo samopouzdanje u njoj. Kada Janko počne da renovira Zanin dom, on počinje i renoviranje njene duše. U svakom trenutku stanje radova u kući oslikava i stanje njene duše.
O FILMU
Romantična drama s elementima komedije govori o dve potpuno različite osobe koje se slučajno sreću u jednom napuštenom gradiću i korak po korak otkrivaju svoja osećanja.
O REŽISERU
Sergej Stanojkovski (reditelj)
Ovaj makedonski reditelj, glumac i scenarista rođen je 1967. godine. Filmografija: Kontakt (2005), Nevena (1996), Cesta do kopce aneb Mala iluze (1995).
O GLUMCIMA
Nikola Kojo (Janko)
Ovaj glumac je odrastao pred kamerama. Rođen je 5. septembra 1969. godine u Beogradu. Svoj prvi film snimio je s nepunih 11 godina, a od tada je ostvario četrdesetak uloga u najznačajnijim domaćim filmovima i TV serijama. Ipak, uloga Nikole u filmu Srđana Dragojevića „Mi nismo anđeli“ lansirala ga je u svet poznatih. Iako mu je sve to donelo ogromnu popularnost i veliku medijsku pažnju, nastavio je da sa sve većim uspehom gradi ozbiljnije i izazovnije uloge, poslednjih godina uglavnom na filmu, jer se iz pozorišta, gde ga je naša publika jednako rado gledala, povukao na neodređeno vreme.
Filmografija: Rad na određeno vreme, Moj tata na određeno vreme, Šta se zgodi kad se ljubav rodi, Žikina dinastija, Druga Žikina dinastija, Šta radiš večeras, Hajde da se volimo 3, Početni udarac, Tesna koža 4, Mi nismo anđeli, Policajac sa Petlovog brda, Biće bolje, Lepa sela lepo gore, Balkanska pravila, Do koske, Kupi mi Eliota, Rane, Belo odelo, Nebeska udica, Nož, Točkovi, Mehanizam, Senke uspomena, Bumerang, Život je čudo, Mi nismo anđeli 2.
Oficijelni sajt
Kontakt (2005)
Premijera: jul 2007. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.