La la land (video)

Žanr: komedija, drama, mjuzikl
Trajanje: 128 min

Glavne uloge: Rajan Gosling (Ryan Gosling), Ema Stoun (Emma Stone), Rosemarie DeWitt, Thom Shelton, J.K. Simmons
Scenario: Demijan Čazel (Damien Chazelle)
Režija: Demijan Čazel (Damien Chazelle)

SINOPSIS

Sebastijan (Rajan Gosling) susreće Miju (Ema Stoun) u saobraćajnom kolapsu uz iritantno trubljenje koje simbolizuje haos njihovih života. Oboje su fokusirani na jedva ostvarive snove koji su životna snaga tog grada: Sebastiajn pokušava da zainteresuje ljude za klasični džez u 21. veku, a Mija želi barem jednu audiciju. Niko od njih nije očekivao da će njihov susret biti sudbonosan i odskočna daska za ono što kao pojedinci nisu mogli da ostvare. Njihove odluke i postupci koje čine u želji za ostvarenjem svojih snova uvode nas u zanosan svet u La La Landu koji nam uz pomoć svetla, boje, zvuka, muzike i teksta pokazuje put do sreće kojoj svi mi težimo… i bol zbog neostvarenih želja koje nikada nećemo prežaliti.

O FILMU

Film „La la land“ oborio je rekord kao dobitnik sedam nagrada Zlatni globus na ovogodišnjoj dodeli, a predvodi i u broju nominacija za Oskara. „La la land film“ nominovan je u čak četrnaest kategorija. Pored toga, ovaj film je nominovan u glavnim kategorijama: za najbolji film, najbolji scenario, najbolju glavnu mušku ulogu, najbolju glavnu žensku ulogu, najbolju kameru… Zahvaljujući ovome „La la land“ je stavljen rame uz rame sa najvećim filmskim spektaklima kao što je „Titanik“, „Sve o Evi“, filmovi koji su takođe probili rekord u nominacijama.

La La Land je moderna ljubavna priča majstorski napravljena kao oda glamuru i emocijama iz filmskih klasika. Priča je o susretu mladića i devojke i njihovoj težnji da uspeju u gradu slavnih – džez pijanista i nadobudna glumica odbacuju svakodnevne običaje i kreću na nesputano plesno i muzičko putovanje upustivši se u ljubavnu aferu koja će im promeniti živote. Film počinje tamo gde sve inače počinje u L.A.-u: na ulici.

Mladi američki reditelj Demijan Čazel publici je postao poznat 2014. godine, kada je njegovo prethodno ostvarenje „Whiplash“ doživelo neverovatan uspeh širom sveta. Ovaj film, takođe premijerno prikazan u okviru FEST-a pre dve godine, oduševio je gledaoce zbog svog nesvakidašnjeg ritma, te istovremeno zabavnog i okrutnog pristupa muzici. Moglo bi se reći da „La La Land“, treće Čazelovo dugometražne ostvarenje, krase isti kvaliteti i rediteljevo interesovanje za izvođačke umetnosti. Naime, čak se i njegov debitantski film „Guy and Madeline on a Park Bench“ (2009) – o kom se kod nas nije mnogo govorilo – bavio upravo džez muzikom i u svojoj srži krio krhku ljubavnu priču.

Vraćajući se na sličnu temu, „La La Land“ govori o džez pijanisti (Rajan Gosling) koji se u Los Anđelesu, srcu zavodljivog i nemilosrdnog šou biznisa, zaljubljuje u neuspešnu mladu glumicu (Ema Stoun). Prateći strukturu holivudskih filmova u kojima se dvoje mladih upoznaje i zaljubljuje, Čazel uvodi niz uzbudljivih savremenih motiva putem kojih ljubavnu priču posmatra kroz prizmu ambicije i profesionalnog uspeha ili neuspeha.

Oficijelni sajt:

La La Land (2016)

Premijera: 26. januar 2017. godine

https://youtu.be/PYESM4llJuA

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.