U trendu

Ledi Magbet

Žanr: drama
Trajanje: 89 min

Glavne uloge:
Florens Pag (Florence Pugh), Kosmo Džarvis (Cosmo Jarvis), Kristofer Ferbank (Christopher Fairbank)
Scenario:
Nikolai Leskov (roman), Alice Birch
Režija:
Vilijam Oldrojd (William Oldroyd)

SINOPSIS

Ova mračna psihološka drama smeštena u 19. vek – prati život mlade Ketrin koja je bila primorana da stupi u dogovoren brak bez ljubavi sa čovekom koji je dva puta stariji od nje. U tom neskladnom braku ona trpi psihičko zlostavljanje kako od muža, tako i od njegovog oca. Jedini izlaz iz te situacije za nju predstavlja strastvena afera sa pomoćnikom po imenu Džejms. Ubrzo nakon toga u njoj se rađa snaga, tako moćna da neće prezati ni od čega da po svaku cenu dobije ono što želi.

O FILMU

Mračna psihološka drama „Ledi Magbet“ govori o obespravljenoj ženi 19. veka koja traži osvetu. Ostvarenje „Ledi Magbet“, rediteljski debi Vilijama Oldrojda, predstavlja adaptaciju romana Nikolaja Leskova, iz 1865. godine, „Ledi Magbet Mcenskog okruga“.

Film „Ledi Magbet“ imao je svetsku premijeru prošlog septembra na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu, kada je dobio sjajne kritike od raznih filmskih medija, navodeći da „dugometražni debi britanskog reditelja Vilijama Oldrojda nagoveštava šta bi se desilo da je Alfred Hičkok režirao film Orkanski visovi.“ Scenario za film napisala je Elis Birč, a u glavnim ulogama ove drame našli su se Florens Pag, Kosmo Džarvis, Kristofer Ferbank i Pol Hilton.

Oficijelni sajt: Lady Macbeth (2016)

Premijera: 15. jun 2017. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar