U trendu

Legende u Vegasu

Žanr: komedija
Trajanje: 105 min.
Premisa: Jedan legendaran vikend!

Glavne uloge:Robert de Niro (Robert De Niro), Majkl Daglas (Michael Douglas), Morgan Friman (Morgan Freeman), Kevin Klajn (Kevin Kline)
Scenario:Den Fogelman (Dan Fogelman)
Režija:Džon Terteltaub (Jon Turteltaub)

SINOPSIS
Bili, Pedi, Arči i Sem su dugogodišnji prijatelji koji odlučuju da prestanu da se ponašaju u skladu sa svojim godinama i ponovo prožive svoje slavne dane jer je zakleti neženja iz njihovog društva zaprosio svoju devojku (koja je dvostruko mlađa od njega). Njihovo odredište? Las Vegas. Četvorka uskoro shvata da su protekle decenije sve promenile. Grad greha je odrastao, a njihovo prijateljstvo je načeto.
O FILMU
Četiri legendarna dobitnika Oskara koji zajedno imaju šest osvojenih Oskara, devet nominacija i koji su glumili u filmovima sa zaradom od više od 16 milijardi dolara prvi put su zajedno na velikim ekranima.
Friman. De Niro. Daglas. Klajn. Prvi put u svojim legendarnim karijerama ovi dobitnici Oskara glume zajedno u komediji punoj humora i razmišljanja o prijateljstvu. "Mogli su da mi pošalju telefonski imenik i ja bih prihvatio ulogu", izjavio je Morgan Friman (koji glumi Arčija). "Skočio sam na priliku da snimim film s njima. Uvek smo se vrteli jedan oko drugog u filmskoj industriji, ali nikad nismo radili zajedno."
Robert de Niro (koji glumi Pedija) dodaje: "Kad smo počeli da sarađujemo, nismo se osećali kao stranci, jer smo povezani već godinama i pratimo ko, gde i šta snima." Majkl Daglas (koji glumi Bilija) je rekao: "Kad dobijete četvoricu muškaraca iz Fletbuša (četvrt u Bruklinu) koji počnu da improvizuju, već imate zabavan film. Svako ima svoj stil i zanimalo me je kako će sve ispasti, a na kraju je upravo taj spoj različitih stilova odlično odgovarao našem načinu radu."
Kevin Klajn (koji glumi Sema) uživao je u prilici da sarađuje sa svima: "Bilo je uzbudljivo sarađivati s glumcima kojima se divim već godinama. Što je bolji glumac s kojim radite, to ćete i vi biti bolji. Takođe mi se svideo scenario koji je istraživao pitanje prijateljstva, i to ne samo vrednosti i prednosti, već i uslove i cenu prijateljstva. Svi se bezuslovno podržavaju, ali i upozoravaju jedan drugog u slučaju da skrenu s pravog puta. Ponekad to zahteva istinsku hrabrost."
Fogelman je napisao "Legende u Vegasu" pre šest godina. "Uvek sam voleo komedije o prijateljstvima i na pamet mi je pala ideja o momačkoj večeri i putovanju koje će podmladiti četiri dugogodišnja prijatelja i postati eliksir koji će im pomoći da vrate iskru u svoje živote. Mislim da unutar grupe prijatelja postoje odnosi koji se nikad ne promene. Kad smo mladi, pronađemo svoj ‘čopor’ i svoju ulogu u čoporu. Čak i kad ostarimo i osnujemo porodice, povratimo stare navike, ponašanje i uloge kad se čopor ponovo okupi. Mislio sam da bi bilo zabavno istražiti te odnose i šta će se dogoditi kad se grupa starijih muškaraca ponovo okupi i počne da preuzima uloge koje su imali kao mladi momci."
U projekat se uskoro uključio i reditelj Džon Terteltaub, kojeg je privukao dobar scenario: "Možete da snimite zabavan film koji se ne bavi ničim. Možete da napravite dramu koja nije zabavna i nema duha. Takvi filmovi nisu vredni našeg truda. Ako likovi i njihovi problemi nisu stvarni, onda šale neće uspeti i sve će se činiti površnim. Ovaj film ima sve potrebno i obrađuje pitanje ponašanja u skladu sa svojim godinama. Svi znamo da dođe trenutak kad morate da odrastete i određeni postupci su patetični ako ih se ne otarasite. S druge strane, postoje stvari koje ne smemo nikad da zaboravimo, i postoje radosti i ponašanje koje morate da sačuvate. Prava zrelost je u razumevanju šta treba ostaviti, a čega se treba rešiti – a to je teško."
Kad se upoznamo s likovima, Sem (Klajn) je na Floridi, izgubljen jer se prerano povukao u penziju, Arči (Friman) se dosađuje dok živi s previše zaštitnički nastrojenim sinom u Nju Džerziju, a Pedi (De Niro) tuguje za svojom preminulom ženom u stanu u Bruklinu. Iz njihove rutine trgne ih iznenadni telefonski poziv Bilija (Daglasa), bogatog advokata iz Malibua, koji je napokon zaprosio svoju devojku. Odluče da se nađu u Las Vegasu zbog njegove momačke večeri i proslave veridbu. Međutim, kada "četvorka iz Fletbuša" dođe u grad, postaje jasno da to nije Vegas njihove mladosti.
O REŽISERU
Džon Terteltaub (reditelj)
Poznat je po tome što je režirao mnoge hitove kao što su "National Treasure", "National Treasure: Book of Secrets" i "The Sorcerer’s Apprentice" i privukao pažnju publike hvaljenim dramama, komedijama i romantičnim komedijama poput "The Kid", "Instinct", "Phenomenon", "Runnings", "While You Were Sleeping" i "3 Ninjas".
Oficijelni sajt

Premijera: 7. novembar 2013. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar