U trendu

Ljubav i prijateljstvo

Žanr: komedija, drama romansa
Trajanje: 92 min

Glavne uloge: Kejt Bekinsejl (Kate Beckinsale), Kloi Sevinji (Chloe Sevigny), Ksavijer Samjuel (Xavier Samuel), Emma Greenwell, Tom Benet (Tom Bennett), Stephen Fry
Scenario: Whit Stillman, Jane Austen (novela „Lady Susan“)
Režija: Vit Stilman (Whit Stillman)

SINOPSIS

Mahinacije lepe udovice, ledi Suzan Vernon (Kejt Bekinsejl), koja, dok čeka da utihnu priče o njenoj ličnoj indiskreciji, odlazi privremeno da boravi na imanju muževljeve rodbine. Tamo će inteligentna, zavodljiva i zabavno egoistična ledi Vernon učiniti sve da pronađe bračnog partnera za svoju ćerku Frederiku, a naravno i za sebe. Ona će zatražiti pomoć svoje stare prijateljice Ališe (Kloi Sevinji), ali dva prilično zgodna udvarača (Ksavijer Samjuel i Tom Benet) iskomplikovaće njene planove.

O FILMU

Adaptacijom neobjavljene novele Džejn Ostin „Ledi Suzan“, Vit Stilman je predstavio svoju najnoviju komediju manira na ovogodišnjem Sandens festivalu i vratio se na njega u vrhunskoj formi. Kejt Bekinsejl briljira u svojoj ulozi zavodljivo lukave ledi Vernon i uspeva da „začini“ svaku rečenicu koju izgovara. Uz izuzetne detalje iz tog perioda i scenario u kom se smenjuju vrcavi i inteligentni dijalozi, „Ljubav i prijateljstvo“ su prava i retka filmska poslastica.

Oficijelni sajt: Love & Friendship (2016)
Premijera: 25. avgust 2016. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.