U trendu

Mamut

Žanr: drama
Trajanje: 120 min.
Zemlja porekla: Švedska, Danska, Nemačka

Glavne uloge: Gael Garsija Bernal (Gael Garcia Bernal), Mišel Vilijams (Michelle Williams), Marife Nesesito (Marife Necesito), Sofi Niveide (Sophie Nyweide), Tomas Makarti (Thomas McCarthy)

Scenario: Lukas Mudison (Lukas Moodysson)
Režija: Lukas Mudison (Lukas Moodysson)

SINOPSIS
"Mamut" je priča o porodici u savremenom društvu, u kojoj se članovi okreću surogatima kada oni koji treba da su im bliski nisu tu.
Leo i Elen su uspešan njujorški par, potpuno obuzeti poslom. Leo je autor sve uspešnijeg vebsajta i upada u svet novca i velikih odluka. Elen je predana poslu hirurga u hitnoj pomoći i svoje duge smene posvećuje spasavanju života. Njihova osmogodišnja ćerka Džeki većinu vremena provodi s Glorijom, svojom dadiljom Filipinkom. To navodi Elen da preispituje svoje prioritete. Glorija je došla u Ameriku kako bi zaradila novac kojim će izdržavati dva sina koji su ostali na Filipinima. Jedan od njenih sinova – desetogodišnji Salvador, toliko pati za majkom da i sam traži posao da bi zaradio novac i tako ubrzao majčin povratak. Kad Leo poslovno otputuje u Tajland, nesvesno pokreće seriju događaja koji će imati dramatične posledice za sve.
O FILMU
Nakon veoma nekomercijalnih filmova koji su obeležili njegovu karijeru, o svojoj najnovijoj produkciji reditelj Mudison je rekao: "Ovo je veoma velik korak, iako nisam siguran da li je korak napred ili korak nazad. Ovaj film ima veoma jasan narativni tok, pristupačniji je. Postoje veze s mojim prethodnim filmovima. Jedna od tema jeste o deci koja su ugrožena. To je zajedničko za sve moje filmove".
O REŽISERU
Lukas Mudison (reditelji scenarista)
Rođen je 1969. godine u Lundu. Studirao je na Švedskoj filmskoj školi, na Dramskom institutu u Stokholmu. Pre svog prvog dugometražnog igranog filma – "Fucking Emel", objavio je nekoliko antologija poezije i jedan roman. Naša publika je dosad imala prilike da gleda Mudisonov film iz 2002. godine "Ljilja zauvek".
Premijera: 4. mart 2010. godine u bioskopu DKC

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.