Mladost (video)

Žanr: komedija, drama
Trajanje: 118 min
Zemlja porekla: Italija, Francuska, Švajcarska, UK, 2015

Glavne uloge: Majkl Kejn (Michael Caine), Harvi Kajtel (Harvey Keitel), Džejn Fonda (Jane Fonda), Rejčel Vajs (Rachel Weisz), Pol Dano (Paul Dano)
Scenario: Paolo Sorentino (Paolo Sorentino)
Režija: Paolo Sorentino (Paolo Sorentino)

SINOPSIS

Fred i Mik, dva stara prijatelja na pragu osamdesetih godina, uživaju u odmoru u lepom hotelu u podnožju Alpa. Fred, kompozitor i dirigent u penziji, ne namerava da se vrati svojoj muzičkoj karijeri, koju je odavno napustio, dok Mik, reditelj, još uvek radi i žuri da završi scenario za svoj najnoviji film. Oba prijatelja znaju da su im dani odbrojani i odlučuju da se zajednički suoče sa sudbinom. Ali, za razliku od njih, izgleda da niko drugi ne mari zbog protoka vremena.

O FILMU

Film „Mladost“ nominovan je u kategoriji za najbolju originalnu pesmu. Film o umetnicima, muzici, filmu i popularnoj kulturi posle premijere na ovogodišnjem FEST-u, u bioskopima je od 7. aprila Značajne uloge u filmu, pored Majkla Kejna i Harvija Kajtela, ostvarili su Rejčel Vajs i Pol Dano, a pojavljuju se i Džejn Fonda i Paloma Fejt.

Iako nije provokativan kao raniji filmovi Paola Sorentina, „Mladost“ se osvrće na moderni Holivud, na odnos prema legendarnim zvezdama, ali i na sadašnje ikone popularne kulture. Ovaj film je emotivna posveta umetnosti i ljudima koji je stvaraju.

Oficijelni sajt: Youth (2015)
Premijera: FEST 2016.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.