U trendu

Mračna kula (video)

Žanr: akcija, avantura, misterija
Trajanje: 95 min

Glavne uloge:
Idris Elba, Metju Mekonahi (Matthew McConaughey), Tom Taylor, Jackie Earle Haley, Dennis Haysbert
Scenario:
Akiva Goldsman, Jeff Pinkner, Anders Thomas Jensen, Nikolaj Arcel, Stephen King (roman)
Režija:
Nikolaj Arcel

SINOPSIS

Poslednji viteški ratnik, Roland Dešain (Idris Elba), poznatiji kao Revolveraš, nalazi se u večitoj bici sa Valterom O Dimom, poznatim i pod imenom Čovek u crnom (Metju Mekonahi). Odlučan je da ga spreči u uništenju „Mračne kule“ koja u ravnoteži održava čitav naš univerzum i predstavlja poslednje uporište čoveka od sila tame i pakla. Dok sudbina svetova visi na tankoj liniji, dobro i zlo će se sukobiti u ultimativnoj borbi u kojoj jedino Roland može odbraniti Kulu od Čoveka u crnom.

Na Zemlji, dečak po imenu Džejk Čejmbers sanja o borbi ova dva čoveka i to prenosi veoma živopisnim crtežima na papir. Iako mu niko ne veruje da su njegove ilustracije stvarne, on odlučuje da se otisne u avanturu ne bi li dokazao svima da je u pravu. Dečakov put će se ukrstiti sa Rolandovim i, dok sudbina sveta visi o koncu, njih dvojica će morati da savladaju svaki svoje strahove, demone i da nauče da sarađuju kako bi sačuvali Mračnu kulu od uništenja.

O FILMU

Ambiciozna i kompleksna priča jednog od najpoznatijih književnih autora našeg vremena, Stivena Kinga – „Mračna kula“. Snimljena prema seriji epskih bestselera od osam knjiga autora Stivena Kinga, „Mračna kula“ ujedinjuje nekoliko različitih žanrova, uključujući naučnu fantastiku, horor i vestern. Film nije tipična adaptacija jednog toma sage već na neki način predstavlja novi i moderniji pogled na ovaj serijal. King je naveo uticaj „Gospodara prstenova“, vesterna Serđa Leonea ponajviše „Dobar, loš, zao“ ali i poemu „Čajld Roland Mračnoj kuli stiže“ Roberta Brauninga, koja je inspirisala i ime glavnog junaka, kao inspiraciju za ovu neverovatnu avanturu.

Uz Kinga, produkciju filma potpisuju Ron Hauard, Brian Grazer i Akiva Goldsman. Zanimljivo je da je projekat prvi započeo J. J. Abrams još 2007. godine a nastavio ga je Ron Hauard tri godine docnije. Međutim, put od pisanog predloška do velikog platna je dug, i tek 2016. godine je pala prva klapa. Film „Mračna kula“ je sniman na lokacijama u Njujorku, dok su pejzaži Južne Afrike podarili izgled dugom svetu. Poslednji vitez Roland Dešejn mora da spreči Čoveka u crnom zvanog Volter da uništi Mračnu kulu, poslednje uporište čoveka od sila tame i pakla.

Oficijelni sajt:The Dark Tower (2017)

Premijera: 09. avgust 2017. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.