U trendu

„Naklon do poda“: Završeni su „Koreni“, pohvale stižu sa svih strana (foto)

Sinoć je emitovana poslednja, deseta, epizoda serije „Koreni“, rađene po istoimenom romanu Dobrice Ćosića.

Već posle prve epizode bilo je evidentno da je ovo ostvarenje reditelja Ivana Živkovića, za koje je scenario napisao Đorđe Milosavljević, ući u red naših najboljih televizijskih dramskih serija, a mnogi najveću zaslugu za to pripisuju maestralnoj glumi junaka „Korena“.

Publiku je pre svega oduševio povratak Žarka Lauševića na male ekrane, koji je u ulozi Aćima Katića bez teksta iz nedelje u nedelju ostavljao gledaoce, i čije su emocije i karakterna snaga čak i onda kada ne progovara, bile, prema mišljenju gledalaca, za Oskara.

Glumački par godine, a po nekima i decenije, su svakako Sloboda Mićalović i Igor Đorđević, kao nesrećni Simka i Đorđe, likovi koji na pravi način oslikavaju muško-ženske odnose i položaj žena u 19. veku, što je bila i važna tema serije koja je izazivala žustre polemike na društvenim mrežama.

Sjajne uloge ostvarili su i Goran Šušljik, Radovan Vujović, Nenad Jezdić, Nebojša Milovanović, Dara Džokić i drugi, koji su hvaljeni Ćosićev roman na pravi način preneli savremenoj publici koja sada ima samo jedan zahtev – da sledeće godine RTS ekranizuje nastavak priče o Katićima i roman Vreme smrti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.