Niko i put ka zvezdama

Žanr: animiran, sinhronizovan
Trajanje: 80 min.
Zemlja porekla: Finska, Nemačka, Amerika

Glavne uloge: Olli Jantunen, Hannu-Pekka Bjorkman, Vesa Vierikko, Jussi Lampi

Scenario:Marteinn Thorisson, Hannu Tuomainen
Režija:Michael Hegner, Kari Juusonen

SINOPSIS
Priča govori o irvasu pod imenom Niko, koji nikada nije upoznao svog oca, ali je odrastao uz priču i uverenje da je on jedan od svetski poznatih heroja iz odreda Letećih sanki Deda-Mraza. Nikov najveći san je da i sam nauči da leti – kao i njegov tata, kome se divi najviše na svetu.
Odrasli u Nikovom krdu nemaju vremena za luckaste ambicije ovog dečaka, a ostala deca, koja ga zadirkuju, ne veruju da je njegov otac zaista u Deda-Mrazovom odredu. Podržava ga jedino Džulijus, leteća veverica, koji je na Nika uvek gledao kao na svog sina.
Uprkos pravilima života u krdu, Niko se iskrada van sigurne doline u kojoj živi da bi učio i vežbao da leti. Ali, tu ga spazi ozloglašeni Crni vuk, koji ga i prati na povratku do kuće. Osećajući krivicu zbog toga što se desilo, Niko napušta krdo, majku i svoju prijateljicu Sagu, prepušta se na milost i nemilost divljih severnih predela i kreće u potragu za ocem, odlučan da postane heroj kao on. Na tom opasnom putu prate ga Džulijus i Vilma, drska devojčica lasica. Ovaj trio ubrzo shvata da nije jedini koji se uputio ka toj destinaciji.
Oficijelni sajt

Premijera: Dečji filmski festival
U bioskopima: decembar 2009. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.