U trendu

Najbolje domaće serije i glumci u protekloj godini (video)

Na 9. međunarodnom Festivalu drama i serija FEDIS dodeljene su nagrade Zlatna antena u 14 kategorija. Nagrada Zlatna antena za najbolje domaće serije u 2018/19 dodeljena je ostvarenju „Besa“, a najgledanija je serija „Koreni“.

Najbolju glavnu mušku ulogu odigrao je Žarko Laušević u „Korenima“, a žensku Jovana Stojiljković u seriji „Jutro će promeniti sve“.

Najboljom muškom epizodnom rolom proglašena je uloga Igora Đorđevića u seriji „Državni službenik“, a ženskom Vesna Trivalić u seriji „Žigosani u reketu“. Glumačko otkriće godine je Ivan Vujić iz serije „Kralj Petar prvi“.

Za režiju je nagrađen Miloš Radivojević („Žmurke“), za scenario Đorđe Milosavljević („Koreni“), fotografiju Igor Šunter („Besa“), kostim Boris Čakširan („Koreni“ i „Kralj Petar prvi“), a za kompoziciju Nemanja Mosurović („Besa“).

Najpopularnija TV serija iz regiona prikazana u Srbiji je „Pogrešan čov(j)ek“, dok je nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos TV produkciji dodeljena je Zdravku Šotri.

„Radujem se što je ‘Besa’ proglašena najboljom serijom u Srbiji po ocenama stručnog žirija. Imali smo odličnu reakciju publike nakon emitovanja na Superstar kanalu, a ove nedelje je počelo emitovanje i na Prvoj TV, pa se nadam da cemo tek osvojiti širu publiku. Ova serija je rezultat ozbiljnog timskog rada koji je trajao pune 3 godine. Dok ove jeseni kreće emitovanje u zemljama regiona, u Bejrutu počinje snimanje verzije na arapskom jeziku. Ovo je prva naša serija koja je prodata kao format, i nadam se da smo otvorili jedno novo poglavlje i za ostale projekte sa Balkana“, rekla je Tea Korolija, izvršna direktorka produkcijske kuće Adrenalin koja je na ovogodišnjem Fedisu imala najveći broj nominovanih projekata u različitim kategorijama.

Inače, FEDIS je jedini festival TV serija u jugoistočnoj Evropi i održava se u Domu omladine Beograda.

(Mondo)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar