Ovo je najstrašniji film ikada snimljen

Iako ljubitelji horora iz topa mogu da izgovore ime najstrašnijeg filma koji su ikada pogledali, nedavno je i naučno utvrđeno koje ostvarenje iz ovog žanra je najjeziviji film ikada snimljen.

Reč je o hororu Host, britanskog reditelja Roba Sevidža, koji je snimljen tokom pandemije covida-19 i i to u potpunosti putem Zoom videopoziva. Prati priču o grupi od šestoro prijatelja koji učestvuju u virtualnoj seansi. Premda u početku ne očekuju puno od svog paranormalnog okupljanja, ubrzo shvate da su potcenili zlog duha.

„Šest prijatelja unajmilo je medijuma da održi seansu putem Zooma tokom karantina, ali su dobili mnogo više nego što su očekivali jer stvari brzo krenu po zlu. Kad zao duh počne da napada njihove domove, počinju da shvataju da možda neće preživeti noć“, glasi službeni sinopsis filma, za koji Projekt Science of Scare tvrdi da je najstrašniji.

Projekt Science of Scare kompanije Broadband Choices poslednjih nekoliko godina proglašavao je najstrašnije filmove na osnovu otkucaja srca. Kako bi otkrili najstrašniji film, istraživači su napravili spisak horor filmova pre nego što su zamolili 250 dobrovoljaca da ih pogledaju na projekciji.

Povećava broj otkucaja srca za 24 otkucaja u minutu

Svaki volonter opremljen je monitorom otkucaja srca koji se prati tokom svakog filma. Projekcije svakog filma odvijaju se nekoliko nedelja, tako da nema opasnosti od umora među učesnicima. Host je proglašen najstrašnijim drugu godinu zaredom povećavši broj otkucaja srca u proseku za 24 otkucaja u minutu.

„Uprkos tome što je snimljen za samo 12 nedelja i u potpunosti putem Zoom videokonferencije, Host je preplašio našu publiku i tokom svojih kratkih 56 minuta povećavši broj otkucaja srca u proseku za 24 otkucaja u minutu, što nas je navelo da izjavimo da je Host naučno najstrašniji film ikad snimljen“, objašnjava Broadband Choices.

Za drugi najjeziviji film ikada proglašen je Sinister, Insidious je na trećem, The Conjuring na četvrtom mestu i Hereditary na petom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.