U trendu

Ovo mora da je to mesto

Žanr: komedija, drama
Trajanje: 118 min.
Premisa: Nikad za novac, uvek za ljubav!

Glavne uloge: Šon Pen (Sean Penn), Džad Hirš (Judd Hirsch), Iv Hjuson (Eve Hewson), Keri Kondon (Kerry Condon), Hari Din Stenton (Harry Dean Stanton), Franses Mekdormond (Frances McDormond)
Scenario: Umberto Kontarelo (Umberto Contarello), Paolo Sorentino (Paolo Sorrentino)
Režija: Paolo Sorentino (Paolo Sorrentino)

SINOPSIS
Šejen je bivša rok zvezda. U pedesetim, on još živi u Dablinu i oblači se kao gotik. Očeva smrt vodi ga nazad u Njujork. Otkriva očevu opsednutost osvetom zbog doživljenog poniženja. Šejen nastavlja očevim tragom i kreće na dug put po Americi.
O FILMU
Debitanstki film Paola Sorentina na engleskom jeziku, "Ovo mora da je to mesto" prati Šejena, bivšu rok zvezdu koja se i dalje oblači u gotik stilu i dobro živi u Dablinu zahvaljujući staroj slavi. Zbog smrti oca, s kojim nije bio u dobrim odnosima, vraća se u Njujork. Tamo otkriva da je otac imao opsesiju – želeo je da se osveti za poniženje koje doživeo u Aušvicu. Šejen odlučuje da nastavi tamo gde je njegov otac stao i započinje putovanje po Americi.
U ovoj neobično dirljivoj drami s elementima komedije, pored Šona Pena, igraju i Franses Mekdormond, Džad Hirš i Dejvid Bern, koji je i autor muzike za film.
Na prošlogodišnjem, 64. kanskom festivalu "Ovo mora da je to mesto" osvojio je specijalnu nagradu Ekumenskog žirija. Pred domaćom publikom film je bio premijerno prikazan na ovogodišnjem Festu.
O REŽISERU
Paolo Sorentino (reditelj)
Italijanski reditelj i scenarista. Rođen je u Napulju. Međunarodni uspeh postigao je 2004. godine za triler "Posledice ljubavi" ("Le conseguenze dell’amore"). Film prati priču usamljenog biznismena kog je mafija iskoristila kao svog piona. "Posledice ljubavi" osvojio je mnoge nagrade i bio nominovan za "Zlatnu palmu" 2004. godine u Kanu. Naredna Sorentinova ostvarenja bila su "Porodični prijatelj" ("L’amico di famiglia") i "Il Divo", koji je nagrađen nagradom žirija u Kanu.
Oficijelni sajt

Premijera: Fest 2012. godine
U bioskopima: 29. mart 2012. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.