U trendu

Paklene ulice 7

Žanr: akcioni triler
Trajanje:137 min.

Glavne uloge:Vin Dizel (Vin Diesel), Pol Voker (Paul Walker), Dvejn Džonson (Dwayne Johnson), Majkl Rodrigez (Michelle Rodriguez), Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris Ludacris Bridges, Elsa Pataky, Lucas Black, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey, Nathalie Emmanuel, Kurt Rasel (Kurt Russell), Džejson Statam (Jason Statham)
Scenario:Kris Morgan (Chris Morgan), Geri Skot Tompson (Gary Scott Thompson)
Režija:Džejms Van (James Wan)

SINOPSIS

„Paklene ulice 7“ nastavljaju priču godinu dana nakon što se Domova i Brajanova ekipa vratila u SAD sa pomilovanjima. Vidimo ih kako se privikavaju na život sa prave strane zakona, ali dom je dobio nadrealni kvalitet. Dom očajnički pokušava da se ponovo poveže s Leti, Brajan se muči da se navikne na život u predgrađu sa Mijom i sinom, dok Tež i Roman slave svoju slobodu živeći životom plejboja.

Mimo njihovog znanja, pojavila se opasnost u vidu hladnokrvnog britanskog plaćenog ubice koji želi da izmiri račune. Svoju vladavinu terora započeće brutalnim ubistvom Hana u Tokiju i pokušajem ubistva Hobsa u L.A.-u. Dekard Šo (Stetam) će sistematski juriti one koji su sredili njegovog mlađeg brata Ovena (Luk Evans) prilikom poslednje misije. Kad Šo digne u vazduh Toretovu kuću, Dom će morati da se okrene visokom vladinom operativcu (Rasel) za pomoć. Jedina nada naših heroja jeste da ponovo sednu za volan i obezbede genijalni prototip uređaja za praćenje za američku vladu. Zauzvrat, oni će ga upotrebiti da pronađu „duha“, odnosno Šoa, pre nego što ponovo nekog ubije.

I dok formiraju najskladniju grupu do sada, Dom, Brajan, Hobs, Leti, Roman, Tež i Mija suočiće se s najvećom opasnošću u dalekom Abu Dabiju i Azerbejdžanu, kao i na poznatim ulicama koje nazivaju domom.

O FILMU

Ja nemam prijatelje. Ja imam porodicu. Ove reči predstavljaju srž franšize „Paklenih ulica“, kako za odani tim likova na ekranu i grupe glumaca, tako i za filmadžije i ekipu koja se zbližila poput porodice snimajući sedam filmova zajedno. Pre 15 godina, niko nije mogao da predvidi da će sudbina ove priče o grupi uličnih vozača iz L.A. postati jedan od najpopularnijih i najdugotrajnijih filmskih serijala svih vremena.

Sada, „Paklene ulice 7“ stižu kao vrhunski poduhvat ove sage – najveći i najbolji film iz ovog serijala koji ispunjava sva očekivanja. Za svaku osobu koja je radila na ovom sedmom nastavku i za sve one koji se smatraju fanovima, ovaj film je poseban. Sa porodicom čvrsto ukorenjenom u srži, serijal „Paklene ulice“ evoluirao je u kamen temeljac za filmsku publiku koja prati ove neodoljive likove čija putovanja nastavljaju da otključavaju i otkrivaju iznenađujuće emotivne dubine. U sedmom delu, ekipa će krenuti na put oko sveta zbog jedne poslednje zajedničke vožnje u najemotivnijoj avanturi koja prkosi gravitaciji.

Kad su se „Paklene ulice 6“ završile i reditelj Džastin Lin okončao svoju 4 filma dugu saradnju sa franšizom, producenti i scenarista počeli su potragu za novim rediteljem. Australijski reditelj Džejms Van, koji je oživeo žanr napetih horor filmova blokbaster hitovima poput „Slagalice strave“, „Astralna podmuklost“ i „Prizivanje zla“, pristao je da režira sledeći nastavak. Poznat po filmovima sa upečatljivim likovima, inovativnim i komercijalnim pričama sa dramatičnom tenzijom i vizuelno upečatljivim scenama, Van je znao da je spreman da režira poslednji nastavak serijala poznatog po inventivnoj mitologiji i vrhunskoj akciji.

„Ja sam veliki fan ‘Paklenih ulica’ i bilo mi je zanimljivo da izađem iz okvira horor žanra i bacim se na jedan tako veliki i voljen serijal“, kaže Van. Posle šokantnog otkrića na kraju petog dela filma, da je Leti Ortiz i dalje živa, fanovi nisu mogli da dočekaju šesti deo koji je sagu odveo u iznenađujuće novom pravcu. Filmadžije ih nisu izneverile. Fascinantni završetak šestog dela ne samo da je pokrenuo nove događaje već je zadovoljio i najčešće pitanje fanova o tome kako se „Tokijski drift“ i lakonski kul Han uklapaju u vremenski tok franšize i njenu priču.

Treći film je zapravio bio krucijalni deo mnogo veće mitologije „Paklenih ulica“. Sve se to uklapalo u glavni plan. Otkriće dotad nepoznatog vozača, kog glumi metodično smireni Džejson Stetam, koji se zakucao svojim mercedesom u Hanov auto, obeležilo je pametno uklapanje bivših likova i elemenata zapleta koji su iznedrili nove i uzbudljive priče. Upravo to je održalo ovu sagu zanimljivom publici preko deset godina. Vin Dizel kaže: „Činjenica da nam je publika dozvolila da skačemo po hronologiji ‘Paklenih ulica’ i što su bili spremni da krenu na tu vožnju s nama je veliki poduhvat sam po sebi. Kul stvar kod toga kako smo isplanirali ovu sagu poslednjih 10 godina leži u tome što ništa nije slučajno. Sve se povezuje u ‘Paklenim ulicama 7’“.

Uzbudljive priče i voljeni likovi nisu jedino što privlači publiku „Paklenih ulica“. Izuzetno interaktivna ekipa i angažovanost na društvenim medijima omogućili su vernim fanovima jedinstveni pristup glumcima i ekskluzivnom materijalu, što je iznedrilo dugogodišnji dijalog i simbiotski odnos. Zbog interaktivne prirode društvenih mreža, ova zajednica je postajala sve veća sa svakim narednim filmom. Publika „Paklenih ulica“ često se posmatra kao barometar za ton i priču, kao i za lokacije i automobile. Dizel je najbliže pratio onlajn reakcije fanova, posebno posle Letine smrti, kad je organizovao anketu o tome koga bi od likova voleli da vide ili da vrate u sledećem nastavku.

Dok je snimanje filma „Paklene ulice 7“ uveliko trajalo, u novembru 2013, tragedija se dogodila i naša porodica je izgubila voljenog oca, sina i brata, a svet je izgubio dragocenog prijatelja, saradnika, glumca i humanitarca Pola Vokera. Za sve koji su ga poznavali gubitak je bio nezamislivo težak. Producent Moric kaže: „Posle tragičnog gubitka našeg dobrog prijatelja i kolege Pola, razgovarali smo o tome da prestanemo snimanje i da ne treba da završimo ovaj film. Posle nekog vremena, sinulo nam je da bi Pol voleo da ga završimo. Vin i ja smo pričali o tome i složili smo se da moramo da damo sve od sebe kako bismo snimili ovaj film za njega. Morali smo da nastavimo ne uprkos tome što se desilo, nego baš zbog toga što se desilo.“

„Onda smo razmatrali kako to da uradimo“, nastavlja producent. „Snimili smo veći deo filma sa Polom, ali smo se pitali kako da ga završimo. Moram da kažem da sam siguran da nas je posmatrao s neba. Sa neiskorišćenim snimcima iz prethodnih filmova i uz novu tehnologiju, uspeli smo da završimo ovaj film inspirisani Polovim duhom i da damo njemu i njegovom liku savršeni kinematografski ispraćaj. Ovaj film je potvrda njegove zaostavštine.“

„Pol je bio moj brat“, kaže Vin Dizel. „Odnosi u porodici ‘Paklenih ulica’ duboki su i značajni i naši likovi bi uradili sve jedan za drugog. Ta podrška i duh porodice koji postoji u filmu jasno se prenosi na ekran. Sa ovim filmom ceo svet će osećati da je deo naše porodice.“ Uz pomoć braće Pola Vokera, Kejleba i Kodija, koji su bili njegova zamena na snimanju, Polovo poslednje pojavljivanje na ekranu postalo je moguće. Scenarista Kris Morgan kaže: „To što smo izgubili člana porodice usred snimanja strašno nas je pogodilo. Ali to što su se svi udružili da bi završili ovaj film na tako divan način – nešto je na šta smo svi ponosni. Znam da bi se Polu mnogo dopao.“

Oficijelni sajt:

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar