U trendu

Paranorman 3D

Žanr: animirani, avantura, komedija, 3D
Trajanje: 92 min.
Premisa: Kad jedan gradić zadesi najezda zombija, koga pozvati u pomoć? Normana!

Glavne uloge:Kodi Smit-Makfi (Kodi Smit-McPhee), Ana Kendrik (Anna Kendrick), Kristofer Minc-Plas (Christopher Mintz-Plasse), Kejsi Aflek (Casey Affleck), Džon Gudman (John Goodman), Tempest Bledso (Tempestt Bledsoe)
Scenario:Kris Batler (Chris Butler)
Režija:Kris Batler (Chris Butler), Sem Fel (Sam Fell)

SINOPSIS
Stanovnici grada Blajt Holou profitiraju eksploatišući gradsku istoriju, jer je pre 300 godina ovaj gradić bio poprište poznatog lova na veštice. Norman Babkok (Kodi Smit-Makfi) je 11-godišnjak koji većinu svog vremena provodi tražeći finese u horor filmovima i istražujući sve što postoji o duhovima. Norman ima i tu sposobnost da vidi umrle i da priča s njima, kao što ju je imala njegova voljena baka (Ilejn Strič). Više voli da vreme provodi s njima nego sa svojim usplahirenim ocem (Džef Garlin), odsutnom majkom (Lesli Man) i neverovatno površnom sestrom Kortni (Ana Kendrik). U školi mora da izbegava nasilnika Alvina (Kristofer Minc-Plas), da se druži s upečatljivim Nilom (Taker Albrici) i da ignoriše hvalisavu nastavnicu gđu Henšer (Aleks Borstin).
Jednog dana Normana će iznenada kontaktirati njegov čudni ujak Prendergast (Džon Gudman), koji će ga šokirati saznanjem da je veštičja kletva stara više stotina godina stvarna i da će se uskoro obistiniti, a samo će Norman moći da je obuzda i spreči da ne povredi stanovnike njegovog gradića. Kad sedam zombija iznenada ustanu iz groba, Norman će se naći u neverovatnoj trci s vremenom zajedno sa Kortni, Alvinom, Nilom i Nilovim mišićavim bratom Mičom (Kejsi Aflek). Ali najgore je to što će se ceo grad dići na oružje.
O FILMU
Ovaj film donose nam "Focus Features" i "Laika", kompanije koje stoje iza animiranog filma "Koralina", nominovanog za Oskara. Posle "Koraline", "Paranorman" je drugi "stop-motion" animirani film koji je urađen u 3D-u. Na taj način su sjedinjene dve izuzetne umetničke forme kako bi ispričale potpuno novu, zastrašujuće zabavnu, magično emotivnu i urnebesno smešnu jezivu priču.
Jedan po jedan frejm i "stop-motion" film oživljava. Likovi u "Paranormanu" oživljeni su putem jedinstvene umetničke forme. "Stop-motion" film može se uporediti sa igranim filmom po tome što u oba postoje scenografije koje moraju da se izgrade i osmisle i glumci koji moraju biti kostimizirani, sređeni i snimani pod određenim svetlom. Ipak, ceo svet filma proizilazi iz mašte, posebno iz kreativnih umova animatora, koji pomeraju "glumačku ekipu" milimetar po milimetar za svaki frejm. Ovakvim pokretima nastaje jedinstvena umetnička forma.
O LIKOVIMA
Norman Babkok (Kodi Smit-Makfi)
Jedanaestogodišnjak koji se ne uklapa u sredinu. On je stidljiv, neobičan i vidovit. Norman ima i natprirodne sposobnosti; može da vidi umrle i da priča sa njima, ali ima problema da se sprijatelji sa živima. On svoj dar prihvata sa rezigniranim humorom. Međutim, kad to prizna drugima, često zapadne u nevolje. Kad veštičija kletva zapreti da će uništiti njegov grad, Norman će skupiti hrabrost i dati sve od sebe da spase prijatelje, porodicu i neprijatelje od najezde zombija.
Baka Babkok (Ilejn Strič)
Dok je bila živa, baka Babkok i Norman su bili veoma bliski. Posle smrti ostala je pored njega da mu pomaže. Ona je mudra, bezobrazna, buntovna, drska i neuobičajena po načinu na koji prenosi svoju mudrost. Dok je unuku mudri zaštitnik i podrška, svom sinu Periju, koji odbija da poveruje da je i dalje među njima, ona je trn u oku.
G. Prendergast (Džon Gudman)
Normanov ujak je neuredan, aljkav čovek okružen gomilom dragocenosti izvađenih iz kontejnera i ezoteričnim artefaktima u oronuloj kući blizu groblja na brdu. On tu živi sam i štiti Blajt Holou od kletve stare 300 godina, sve dok ne umre i ne bude primoran da nekome preda tu dužnost. Poput Normana, i on može da vidi mrtve i da priča s njima, zbog čega je postao malo ozlojeđen, usamljen i pomalo luckast.
Kortni Babkok (Ana Kendrik)
Normanova starija sestra ima 15 godina i izblajhanu plavu kosu. Ona je navijačica i svi dečaci žele da budu s njom, a devojčice žele da budu kao ona. Kao i svaki prosečni američki tinejdžer, i ona se stidi svoje porodice. Da zlo bude veće, njen brat priča s duhovima. Ipak, ispod hladne spoljašnjosti, razlog zbog koga je Kortni oštra prema svom bratu je taj što bi i ona volela da može da priča s bakom.
Nil Predebeo (Taker Albrici)
S kovrdžavom kosom i nosem koji curi, Nil je prototip žrtve. Na njemu samo što ne stoji natpis: "Udari me i ukradi mi džeparac", ali on je neverovatno otporan dečko, i teško je zadirkivati nekog koga baš briga za to. Sklon je nesrećama i pati od brojnih alergija, ali ostaje nepokolebljivo entuzijastičan prema svemu živom. Možda to ima veze s njegovim savršenim starijim bratom Mičom, koji je zbog toga što su ga ranije maltretirali u školi postao sportista koji ne izbija iz teretane.
Oficijelni sajt

Premijera: 18. oktobar 2012. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar