Pikseli

Žanr: akcija, komedija, naučna fantastika
Trajanje: 105 min.

Glavne uloge: Adam Sendler (Adam Sandler), Kevin Džejms (Kevin James), Mišel Monahan (Michelle Monaghan), Piter Dinklidž (Peter Dinklage), Brian Cox, Šon Bin (Sean Bean), Jane Krakowski, Den Ekrojs (Dan Aykroyd), Lainie Kazan

Scenario: Tim Herlihy, Timothy Dowling, Patrick Jean

Režija: Kris Kolambas (Chris Columbus)

SINOPSIS

Nakon što pogrešno protumače video prenos arkadnih igrica kao objavu rata, intergalatički vanzemaljci napadnu zemlju koristeći igrice kao modele za svoje raznorazne napade. Predsednik Vil Kuper (Džejms) prisiljen je da pozove svog najboljeg prijatelja iz detinjstva Sema Brenera (Sendler), prvaka u video-igricama iz osamdesetih koji se sada bavi instalacijom kućnih bioskopa, a koji mora predvoditi tim starih igrača (Dinkidž i Gad) kako bi porazili vanzemaljce i spasli planetu Zemlju od Pek-mena, Donki-konga, Galaga, Stonoga i Spejs Inavejdersa. U toj bici pridružiće im se i poručnica Vajolet Van Paten (Monahan), specijalistkinja za nabavku jedinstvenih oružja kakva su igračima potrebna da bi porazili vanzemaljce.

O FILMU

Ovog leta u bioskope stiže prava akciona komedija kakvu još nismo imali prilike da vidimo. Reč je o filmu „Pikseli“, u kom su glavne uloge ostvarili Adam Sendler, Kevin Džejms, Mišel Mojnahan, i zvezda televizijske serije „Igra prestola“ Piter Dinklidž. Film je režirao Kris Kolambas, priznati reditelj koji nam se do sada predstavio hitovima „Sam u kući“ i prva dva nastavka serijala o Hariju Poteru.

Akciona komedija „Pikseli“ svojom neobičnom radnjom i do sada neviđenim specijalnim efektima svakako će privući sve one poklonike starih arkadnih video-igara poput Pek-mena, koji je – za razliku od svoje video-igrice – ovde praktično glavni negativac.

Oficijelni sajt:

Pixels (2015)

Premijera: 22. jul 2015. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.