Pogled sa neba (video)

Žanr: drama, ratni, triler
Trajanje: 107 min
Zemlja porekla: Velika Britanija 2015

Glavne uloge: Helen Miren (Helen Mirren), Aron Pol (Aaron Paul), Alan Rikman (Alan Rickman), Barkhad Abdi
Scenario: Guy Hibbert
Režija: Gevin Hud (Gavin Hood)

SINOPSIS

Pukovnica Ketrin Pauel (Helen Miren) vodi tajnu misiju hvatanja terorističke grupe koja živi u sigurnoj kući u Nairobiju, u Keniji. Kada Pauel sazna da teroristička grupa planira da sprovede samoubilački napad, njena misija je sada njihovo ubistvo. Stiv Vots (Eron Pol) pronalazi sigurnu kuću i priprema sve za njeno uništenje, ali tada shvata da se devetogodišnja devojčica nalazi u njoj. Pukovnica Pauel sada mora da donese važnu odluku, uništiti kuću, teroriste i devetogodišnju devojčicu u njoj ili ne.

O FILMU

„Pogled sa neba“ je inteligentni politički triler koji donosi napetu priču koja publiku drži u neizvesnosti tokom dva sata trajanja filma. To je međunarodni triler sa radnjom koja obrađuje aktualnu temu modernog ratovanja na daljinu. U filmu glavne uloge tumače: Helen Miren, Eron Pol i sjajni Alan Rikman. Režiju filma potpisuje Gevin Hud. Hud je rođen u Južnoj Africi i veći broj filmova snimio je u svojoj domovini, tako da film odiše vernim lokacijama i raskošnim snimcima.

Ove godine napustio nas je jedan od najomiljenijih i najboljih glumaca modernog filma, pozorišta i televizije – neponovljivi Alan Rikman. Pre njegove smrti, u postrodukciji su ostala još dva Rikmanova filma, a jedan od njih je i „Pogled sa neba“. U ovom filmu Rikman tumači lik generala Franka Besona.

Oficijelni sajt: Eye in the Sky (2015)
Premijera: 28. aprila 2016. godine

https://www.youtube.com/watch?v=xW7bgHR9tkU&

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.