U trendu

Porodični heroj

Žanr: drama
Trajanje: 103 min.
Originalni naziv: Le heros de la famille (2006)
Zemlja porekla: Francuska

Glavne uloge:

Katrin Denev (Catherine Deneuve), Emanuel Bear (Emmanuelle Beart), Žerar Lanven (Gerard Lanvin), Miu-Miu (Miou-Miou), Klod Braser (Claude Brasseur), Mišel Koan (Michael Cohen)

Scenario: Kristofer Tompson (Christopher Thompson)
Režija: Tijeri Klifa (Thierry Klifa)

SINOPSIS
Radnja filma „Porodični heroj“ smeštena je u kabare „Plavi papagaj“ u Nici. Neočekivano nasledstvo povlači za sobom brojne probleme. Vreme je za objašnjenja, mirenje računa, želja, prekinutih veza, skrivenih fioka koje su otvorene bez obzira na to šta je moguće naći u njima. U tom svetu glamura, misterije i vizija, gde je ponekad lakše izmisliti lik nego preuzeti igru, postavlja se pitanje da li zaista poznajemo svoje roditelje, stare ljubavi, decu, prijatelje?
O GLUMCIMA
Katrin Denev (Elis)
Rođena je 1943. godine u porodici pariskih glumaca, a karijeru je započela u senci svoje starije sestre, Fransoaz Dorleak. Susret sa Žakom Demijem u njenoj dvadesetoj godini, u filmu „Šerburski kišobrani“, nagoveštava dolazak nove filmske zvezde, čija će svežina i neverovatan talenat obeležiti francusku, evropsku i svetsku kinematografiju.
Nekoliko meseci kasnije, u izvanrednom filmu Romana Polanskog „Odvratnost“, njene glumačke vrednosti dolaze do punog izražaja. Ta uloga donela joj je titulu izuzetne karakterne glumice, kao i nove uloge u filmovima Luisa Bunjuela „Lepotica dana“ i „Tristana“ i ostvarenju „Sirena Misisipija“ Fransoa Trifoa.
Oprobala se i u lakšim žanrovima, kao što su romantične komedije i mjuzikli, u kojima je prikazala svu raskoš i raznovrsnost svog glumačkog talenta: „Bendžamin“ Mišela Devila, „Stvar otpora“ i „Ljubavnici kao mi“ Žan-Pola Rapenoa, „Mlade devojke iz Rošfora“ Žaka Demija. Samo nekoliko uloga bilo je dovoljno da dobije poziv da radi i u Holivudu. Tamo snima „Aprilske lude“ s Džekom Lemonom i „Hustle“ Roberta Oldriča.
Sarađivala je i s puno italijanskih režisera: Maurom Bolonjinijem, Markom Fererijem, Dinom Rosijem. Njena izuzetna i veoma bogata karijera (90 filmova) obogatila je istoriju francuskog i svetskog filma. Nipošto ne bi trebalo zaboraviti njena ostvarenja „Poslednji metro“ Fransoa Trifoa ili „Indokina“ Režija Varnijea.
Sarađivala je s mnogim poznatim i slavnim režiserima (Rože Vadim, Žan-Pjer Melvil, Klod Leluš, Alan Korno, Raul Ruiz, Filip Garel, Manuel de Oliveira, Lars fon Trir), a plodna i raskošna karijera donela joj je i mnoga priznanja i nagrade: Cezara za „Poslednji metro“ i „Indokinu“, nagradu „Volpi Cup“ za „Place Vendome“, Zlatnog medveda na Berlinskom festivalu 1998. godine za životno delo, nominacije za Oskara – za „Indokinu“, kao i nominacije za Cezara – za ostvarenja u filmovima „Hotel Des Ameriques“, „Agent Trouble“, „Drole d’endriot pour une rencontre“, „Les Voleurs“ i „Place Vendome“.
Premijera: 4. jul 2007. godine, Filmski festival Srbije u Novom Sadu

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar