U trendu

Poslednja večera

Žanr: akcija, istorijski
Trajanje: 120 min.
Originalni naziv: Wang de cheng yan
Zemlja produkcije: Kina, 2012.

Glavne uloge:Je Liu (Ye Liu), Danijel Vu (Daniel Wu), Čen Čang (Chen Chang)
Scenario:Čuan Lu (Chuan Lu)
Režija:Čuan Lu (Chuan Lu)

SINOPSIS
U trećem veku pre nove ere dinastija Han uzdiže se u borbi s dinastijom koja je na vlasti. Dvojica velikih vojskovođa suočiće se u žestokoj borbi za moć.
O FILMU
"Poslednja večera" je uzbudljiva priča o borbi za prevlast između dve dinastije u Kini u trećem veku pre nove ere. Dinastija Han predstavlja zlatno doba u kineskoj umetnosti, politici i tehnologiji, a današnja najbrojnija nacionalna skupina u Kini zove se po ovoj dinastiji. Po moći i veličini njeno carstvo bilo je oko 100 godina ravno Rimskom carstvu, a način na koji se okončalo sličan je kraju Zapadnog rimskog carstva.
O REŽISERU
Lu Čuan (reditelj)
Jedan je od najpoznatijih kineskih reditelja i scenarista. Prva dva filma režirao je u niskobudžetnoj produkciji, ali su za kratko vreme stekli popularnost kako u Kini, tako i na međunarodnoj sceni. Reditelj se istakao posle osvojene nagrade na filmskom festivalu u Tokiju, kada je njegov film "Kekexili: Mountain Patrol" (2004) osvojio nagradu za najbolji film i specijalnu nagradu žirija. Njegovi ostali filmovi privukli su pažnju kritike i osvojili nagrade na prestižnim azijskim i evropskim festivalima.
Premijera: 1. avgust 2013. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar