U trendu

Priča nad pričama (video)

Žanr: fantazija, horor, romansa
Trajanje: 125 min.
Originalni naziv filma: „Il racconto dei racconti“, 2015
Engleski naziv filma: „Tale of Tales“
Zemlja porekla: Italija, Francuska, UK, 2015

Glavne uloge: Selma Hajek (Salma Hayek), Vinsen Kasel (Vincent Cassel), Tobi Džouns (Toby Jones), John C. Reilly
Scenario: Đanbatista Bazile (Giambattista Basile – knjige bajki), Edoardo Albinati, Ugo Chiti, Mateo Garone (Matteo Garrone), Massimo Gaudioso
Režija: Mateo Garone (Matteo Garrone)

SINOPSIS

Nekada davno, postojala su tri susedna kraljevstva, svako sa veličanstvenim dvorcem u kom su vladali kraljevi i kraljice, prinčevi i princeze. Jedan kralj je bio bludnik, drugi očaran neobičnom životinjom, dok je jedna od kraljica bila opsednuta željom da dobije dete. Čarobnjaci i vile, zastrašujuća čudovišta, ogri i stare pralje, akrobate i kurtizane, protagonisti su ove slobodne interpretacije čuvenih bajki Đanbatiste Bazilea.

O FILMU

Film „Priča nad pričama“ baziran je na bajkama napolitanskog pisca iz ranog 17. veka, Đanbatista Bazilea, koji povezuje realistične i fantastične elemente kako bi prikazao mračnu stranu bajki koje su bile inspiracije za dela braće Grim. Za ovaj film Garonea je odabrao tri priče koje se prepliću u izmišljenom kraljevstvu. Od potrage ogorčene kraljice, preko čudovišta koje pokušava da uguši ljubav mlade princeze, do misteriozne žene koja izaziva žudnju kralja, ove priče prožimaju elementi lepote i grotesknosti, stvarajući neverovatno i jedinstveno delo gotičke mašte.

„Priča nad pričama“ je prvi film na engleskom jeziku dvostrukog dobitnika Gran Prija u Kanu Matea Garonea, poznatog po filmovima „Gomora“ i „Rijaliti“. Čest motiv u njegovim filmovima je struktura moći i njen uticaj na samo društvo, koji u ovom filmu postaje prenaglašen. Još jedan adut koji krije ovaj film jeste to što se sastoji od bajki čiji ishod ne možemo predvideti jer on nije klasična holivudska adaptacija.

Ljubitelji fantastike, horora i dobro urađene kostimografije uživaće u ovom filmu od 14. aprila u bioskopima širom Srbije.

Oficijelni sajt: Tale of Tales (2015)
Premijera: Fest 2016. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.