U trendu

Pritajeno zlo: osveta

Žanr: akcija, horor, naučna fantastika, 3D
Trajanje: 95 min.

Glavne uloge: Mila Jovović (Milla Jovovich), Sijena Gilori (Sienna Guillory), Mišel Rodrigez (Michelle Rodriguez), Boris Kodjoe
Scenario: Pol Anderson (Paul W.S. Anderson)
Režija: Pol Anderson (Paul W.S. Anderson)

SINOPSIS
Uspešna filmska franšiza stvorena po uzoru na popularnu video igricu, "Pritajeno zlo" vraća se s najviše iščekivanim petim delom, u vrhunskoj 3D tehnologiji. Smrtonosni T virus korporacije "Umbrella" nastavlja da pustoši Zemlju, pretvarajući globalno stanovništvo u legije krvoločnih zombija. Jedina nada ljudske rase, Alis se budi u srcu najtajanstvenijeg dela korporacije i otkriva nove detalje iz svoje misteriozne prošlosti. Bez sigurnog utočišta, Alis nastavlja potragu za odgovornima za izbijanje rata, što kulminira velikim otkrićem koje će je naterati da ponovo preispita šta je istina. Uz pomoć novootkrivenih saveznika i bliskih prijatelja Alis mora da se bori da bi preživela i pobegla od neprijatelja. Odbrojavanje može da počne.
O FILMU
Od fascinantnog početka do neočekivanog kraja peti nastavak franšize "Pritajeno zlo: osveta" očaraće publiku jedinstvenom kombinacijom akcije i iznenađujućih obrta. Reditelj, scenarista i producent Pol V. S. Anderson prikazao je zastrašujuću budućnost u najsavremenijoj 3D tehnologiji.
"Nastavljamo tamo gde se prethodni deo završio", naglašava Anderson. "Kraj je bio izuzetno uzbudljiv i zaista smo želeli da stvorimo epohalni početak filma, koji će potom krenuti u potpuno drugačijem pravcu. Možete da očekujete ogroman konceptualni skok i još više akcije".
Producent Džeremi Bolt smatra da je reditelj svaki put odlazio korak dalje: "Pol se stalno trudi da nadmaši sebe i da unese nove elemente koji će zabaviti publiku i preneti atmosferu video igre. "Obožavam da snimam nastavke ‘Pritajenog zla’", tvrdi Anderson. "Filmovi sadrže sve elemente koje sam voleo u mladosti – atraktivne devojke, puno akcije, sjajnu scenografiju. Zabavni su i za gledanje i za snimanje. Svaki od njih ima poseban avanturistički duh, ali mislim da je ovaj nastavak zaista spektakularan".
"Iako se filmovi delimično naslanjaju na video igricu, oni imaju originalan scenario i likove. Bilo nam je važno da čujemo mišljenje vernih fanova. Zahvaljujući njihovom entuzijazmu, uveli smo nekoliko likova: Leona Kenedija, Berija Bartona i Adu Vong. Oni će sigurno prepoznati da je scenografija takođe preuzeta iz igre. Bilo je i obrnutog uticaja, jer se Crvena kraljica zbog filma našla i u igri."
Producenti podsećaju da je ovo zasebna priča, pristupačna gledaocima koji se nisu ranije susretali sa sagom "Pritajeno zlo". Producent Robert Kulcer naglašava da "Pritajeno zlo: osveta" predstavlja hrabru kombinaciju žanrova, sada više u domenu naučne fantastike nego čistog akcionog horora zastupljenog u prethodnim delovima.
"Čini mi se da je ovaj put publika još više angažovana. Imate priliku da ispratite Alis i preispitate svaki događaj zajedno sa njom. Stvari se sve više komplikuju i ovo zaista predstavlja početak kraja." "Jedna od najinteresantnijih stvari vezanih za franšizu "Pritajeno zlo" jeste činjenica da se zasniva na ubedljivoj, žestokoj i odlučnoj akcionoj heroini. Ona je rođeni vođa – ako će neko biti sposoban da pobedi korporaciju "Umbrella", onda je to Alis", zaključuje Džeremi Bolt. I sama Alis se menjala tokom godina – od naivne devojke koja je izgubila pamćenje prerasla je u natprosečno talentovanu ratnicu koja kreće u rat protiv ultimativnog zla. "Ova franšiza traje već deset godina i predstavlja veliku avanturu", dodaje Mila Jovović.
"Uvek je uzbudljivo vratiti se u neverovatni, magični svet u kome Alis živi. Sad je već jako dobro poznajem: znam kako će reagovati, na šta je spremna. Ona je postala veliki deo mog života i uvek mi je zanimljivo da vidim kuda će dalje otići. Ona je okorela ratnica koja je žrtvovala porodicu, prijatelje, u krajnjoj liniji, svoju budućnost, zbog bitke koju je izabrala da vodi. Zbog toga je kompleksna junakinja koja sada mora da nauči da veruje svojim saradnicima i da bude timski igrač." "Sjajno je što smo uspeli da ponovo okupimo stare glumce. U ovom filmu ima puno preplitanja iluzije i stvarnosti, što će sasvim sigurno zaintrigirati mnoge", zaključuje Anderson.
O REŽISERU
Pol V. S. Anderson (reditelj)
Čuveni reditelj akcionih i naučnofantastičnih filmova. Pokrenuo je velike franšize koje su zaradile preko milijardu dolara na svetskim blagajnama. Potpisao je prvu uspešnu adaptaciju video igre – "Mortal kombat", a takođe je režirao filmove "Tri musketara", "Trka smrti", "Alien vs. Predator", "Konačni horizont". Napisao je, režirao i producirao filmove iz franšize "Pritajeno zlo".
O GLUMCIMA
Mila Jovović (Alis)
Zakoračila je u svet filma i mode još kao tinejdžerka. Glumila je u preko 20 filmova različitih žanrova, među kojima se izdvajaju: "Tri musketara", "Peti element", "Jovanka Orleanka", "Hotel od milion dolara", "Povratak u plavu lagunu", "Sluđeni i zbunjeni", "Zulender".
Mišel Rodrigez (Rejn Okampo)
Započela je karijeru kao statistkinja, da bi se potom proslavila ulogama u velikim holivudskim filmovima "Avatar", "Bitka: Los Anđeles", "Mačeta", "Paklene ulice" i "S.W.A.T". Takođe se pojavljuje u izuzetno popularnoj TV seriji "Lost".
Oficijelni sajt

Premijera: 13. septembar 2012. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar