Pritajeno zlo: život posle smrti 3D

Žanr: akcioni horor, 3D
Trajanje: 100 min.
Premisa: Ona je ponovo tu i povela je nekoliko prijatelja.

Glavne uloge:Mila Jovović (Milla Jovovich), Ali Larter (Ali Larter), Ventvort Miler (Wentworth Miller), Boris Kodžo (Boris Kodjoe), Šon Roberts (Shawn Roberts)
Scenario:Pol V. S. Anderson (Paul W.S. Anderson)
Režija:Pol V. S. Anderson (Paul W.S. Anderson)

SINOPSIS
U svetu koji je opustošio smrtonosni virus i svoje žrtve pretvorio u zombije, Alis (Mila Jovović) nastavlja potragu za preživelima, da bi ih odvela na sigurno. Njena smrtonosna borba sa korporacijom "Umbrella" doseže nove dimenzije, ali Alis dobija neočekivanu pomoć od starog prijatelja. Novo obećanje koje nudi sigurno utočište od virusa odvodi ih u Los Anđeles. Ali, kada stignu u Los Anđeles, shvataju da je grad preplavljen zombijima – i Alis i njeni saborci upašće u smrtonosnu zamku.
O FILMU
Četvrti deo čuvene i veoma uspešne filmske franšize "Pritajeno zlo", ovog puta pod naslovom "Pritajeno zlo: život posle smrti", takođe je baziran na popularnoj video igrici. Ovoga puta biće predstavljen u 3D tehnologiji.
U ovom delu franšize "Pritajeno zlo" Alis pokušava da spase preživele i odvede ih na sigurno mesto. Međutim, situacija je takva da je borba s korporacijom "Umbrella" prevelik zalogaj za nju samu. Da bi dostigla svoj, cilj neophodna joj je pomoć.
Snimanje filma započeto je 29. septembra 2009. godine u Torontu i trajalo je do decembra iste godine. Za snimanje specijalnih efekata upotrebljena je kamera slična onoj koju je Džejms Kameron koristio u "Avataru", čime je omogućeno gledanje filma u 3D verziji.
Mila Jovović se ne obazire na činjenicu da je publiku veoma teško zaintrigirati filmom u kojem je glavni lik ženski superheroj, pa se s dosta samopouzdanja pojavila i četvrti put u toj ulozi. "Oduvek su me interesovali akcioni heroji. Za mene je naučna fantastika nešto što me je oduvek privlačilo i s čim sam rano ostvarila vezu. Volim da istražujem u okviru ovog žanra, ali volim i da kombinujem i pokušavam da snimam različite tipove filmova, kao što su drame i komedije", izjavila je Mila.
"Inspiriše me sama činjenica da publika voli da me vidi u ovakvoj ulozi. To me motiviše da budem što bolja i da uložim sav svoj trud u glumu. Mislim da ljudi osećaju moju strast i iskrenost. Kada ugledam zombije u filmu, moram da poverujem da me oni stvarno jure. Volim da uđem u svet fantazije i da maštam kako je publici koja gleda ovaj film u bioskopu."
Lik Mile Jovović evoluirao je tokom svih nastavaka. U prvom delu, ona je bila veoma nevina. Nakon širenja virusa i činjenice da je ona odgovorna za ekspanziju, ona se menja, počinje da mrzi sebe i sve što se dešava. U trećem delu pokušava da zaštiti ljude koje voli. U ovom delu je za nijansu humanija. Prikupljajući svoje prijatelje u alijansu, pronalazi način kako da obori korporaciju "Umbrella".
Kler Redfild (Ali Larter) je vođa preživelih u Los Anđelesu i jedan od članova novoformirane alijanse. U borbu protiv korporacije uključiće se i Alisin brat, Kris Redfild (Ventvort Miler). Alijansa udružena s Alis bori se protiv Alberta Veskera (Šon Roberts), predsednika korporacije "Umbrella" i glavnog negativca u filmu. On predstavlja moć, veoma je brz i snažan i ima sposobnost regeneracije.
Reditelj, scenarista i producent Pol V. S. Anderson postao je veliki ljubitelj 3D tehnologije: "Trenutno obrađujem film u 3D-u. Čitavog dana gledam film u 3D-u i kada dođem kući i pogledam običan film na kućnom bioskopu, razočaram se. Moj televizor kod kuće nije 3D TV, a ja sam se navikao na dubinu koju dobijam sa slikom od tri dimenzije. Bez sumnje, ubeđen sam da je 3D tehnologija budućnost i da postoji čitava generacija dece koja odrasta na toj vrsti tehnologije i koja će to želeti i ubuduće".
Na pitanje da li je ovo poslednji deo ekranizacije video igrice Anderson je odgovorio: "Uvek nam je fokus na jednom filmu u određenom trenutku. Mnogo truda je uloženo u sve delove. Čitav fokus je na pravljenju najboljeg mogućeg filma, na dobrom promovisanju i pružanju mogućnosti da ga vidi što veći broj gledalaca. Kada se prašina slegne, onda se može razmišljati o nečemu drugom. Za nas, to nije posao, već strast. Ne želimo da razmišljamo o stvaranju sledeće ‘bebe’, dok se ne uverimo da je ova u redu".
O REŽISERU
Pol V. S. Andersen (reditelj, scenarista i producent)
Prvi put je postao poznat javnosti nakon režiranja filma "Kupovina", čiji je bio i scenarista. Upravo režiranjem ovog filma dobio je priliku da režira "Mortal kombat" 1995. godine, film koji je zasnovan na legendarnoj video igrici. Pošto je film bio veliki uspeh, 2002. godine je adaptirao još jednu video igricu za veliko platno – "Pritajeno zlo". Film je imao veliku gledanost i opravdao snimanje tri nastavaka. Glavnu ulogu u ekranizaciji video igrice poverio je svojoj supruzi, Mili Jovović.
O GLUMCIMA
Mila Jovović (Alis)
Poznata je glumca srpskog porekla, koja podjednako radi i kao supermodel, dizajner i pevačica. Prvu zapaženiju ulogu imala je u filmu "Peti element" 1997. godine. Kasnije dobija glavnu ulogu u filmu "Jovanka Orleanka" iz 1999. godine, koji ujedno režira njen tadašnji muž Lik Beson. Tumačenjem uloge superheroja u filmovima "Pritajeno zlo" od 2002. godine ostvarila je velik uspeh i potvrdila da je velika filmska zvezda.
Ventvort Miler (Kris Redfild)
Američki glumac britanskog porekla najveću pažnju javnosti dobio je ulogom Majkla Skofilda u već kultnoj seriji "Bekstvo iz zatvora", koja je ostvarila ogroman uspeh u svetu. Ulogom u filmu "Pritajeno zlo" Miler pokušava da prenese karijeru i na filmsko platno.
Oficijelni sajt

Premijera: 23. septembar 2010. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.