U trendu

Program 36. FEST-a: sreda, 27. februar 2008.

U okviru takmičarskog programa FEST-a „Evropa van Evrope“ predstavljen je film „Živi i mrtvi“ hrvatskog reditelja Kristijana Milića. Film je nastao po istoimenoj knjizi Josipa Mlakića, koji ju je i adaptirao u filmski scenario. Njime je još jednom potvrđeno da se istorija na ovim prostorima ponavlja.
U sredu će biti prikazan film Emira Kusturice „Zavet“, koji je bio nominovan za Zlatnu palmu na prošlogodišnjem Kanskom filmskom festivalu.
Donosimo vam program FEST-a za Centar „Sava“ uz termine prikazivanja i cene karata.

Film:Ljubav u doba kolere
Program:Horizonti
Datum i vreme:27. februar, 12 časova
Engleski naziv:Love in the Time of Cholera
Zemlja:SAD, 2007
Trajanje:139 minuta
Glavne uloge:Bendžamin Bret (Benjamin Bratt), Havijer Bardem (Javier Barderm), Đovana Mecođorno (Giovanna Mezzogiorno)
Režija:Majk Njuel (Mike Newell)

SINOPSIS

Ovaj romantični ep obuhvata period od pola veka u Kartageni, u Kolumbiji, i pripoveda priču o čoveku koji je spreman da preko 50 godina čeka svoju pravu ljubav. Florentino Ariza, pesnik i telegrafista, otkriva najveću strast u životu kada vidi Ferminu Dazu kroz prozor vile njenog oca. Niz Florentinovih strastvenih pisama probudi lepotičino srce, ali se njen otac, obuzet gnevom nakon saznanja o njihovoj vezi, zaklinje da će ih zauvek razdvojiti. Fermina se udaje za bogatog, uglađenog aristokratu dr Urbina, koji je u Kartagenu doneo red i lekove, rasterujući talase kolere koja je opsedala grad. On je odvodi u Pariz na duži period, i kada se vrate u Kartagenu, ispostavlja se da je ona zaboravila svoju prvu ljubav. Ali, Florentino nije zaboravio nju. Njegovo srce je strpljivo i on će čekati čitav život da bi ponovo bio s Ferminom.

Film:Bivša ljubavnica
Program:Horizonti
Datum i vreme:27. februar, 14.30 časova
Originalni naziv:Une vieille maotresse
Zemlja:Francuska, Italija, 2007
Trajanje:104 minuta
Festivali:Kan, Toronto, 2007
Glavne uloge:Azija Arđento (Asia Argento), Fuad Et Atu (Fu’ad Aattou), Roksen Meskida (Roxane Mesquida), Jolande Moro (Yolande Moreau), Majkl Lonsdejl (Michael Lonsdale)
Režija:Katrin Breja (Catherine Breillat)

SINOPSIS

Predstojeće venčanje je glavna vest u francuskom krem društvu. Mladi i razuzdani Rino veren je s prelepom Hermangard, čednim draguljem francuske aristokratije. Ali, uprkos njihovoj obostranoj ljubavi, mnogi koji se protive ovoj vezi šire glasine da Rino nikada neće napustiti ljubavnicu, Veljini, s kojom je godinama u vezi. U vrtlogu poverenja, izdaje i tajni, u borbi s društvenim konvencijama i sudbinom, ništa neće nadvladati prava osećanja.

Film:Hiljadu godina dobrih molitvi
Program:Horizonti
Datum i vreme:27. februar, 17 časova
Engleski naziv:A Thousand Years of Good Prayers
Zemlja:SAD, 2007
Trajanje:83 minuta
Nagrade:Toronto, San Sebastijan, 2007
Glavne uloge:Fej Ju (Faye Yu), Henri O (Henry O), Vida Gahremani (Vida Ghahremani), Paša Ličnikov (Pasha Lychnikoff)
Režija:Vejn Vang (Wayne Wang)

SINOPSIS

Gospodin Ši, udovac iz Pekinga, odlazi u Ameriku kod svoje ćerke jedinice, Jilan. Ona se upravo razvela, pa otac želi da joj pomogne da prebrodi teške trenutke. Gospodin Ši je čvrsto rešio da Jilan sredi brak i život, ali kada netaktično navali da sazna razlog razvoda, ćerka počinje da ga izbegava. Zbunjen, gospodin Ši obilazi grad i upoznaje Madam, stariju Iranku koja je u Ameriku izbegla posle iranske revolucije. Kad sin smesti Madam u starački dom, kratko prijateljstvo se okončava, no to podstiče g. Šija da se pomiri s ćerkom i konačno prihvati stvari onakve kakve jesu.

Film:Zavet
Program:Horizonti
Datum i vreme:27. februar, 19.30 časova
Originalni naziv:Zavet
Zemlja:Srbija, Francuska, 2007
Trajanje:127 minuta
Festivali:Kan, 2007
Glavne uloge:Uroš Milovanović, Marija Petronijević, Aleksandar Berček, Ljiljana Blagojević, Miki Manojlović
Režija:Emir Kusturica

SINOPSIS

Cane živi s dedom i njihovom kravom Cvetkom na vrhu brda. Osim njihove susetke Bose, oni su jedini stanovnici u selu. Jednog dana deda saopštava mladiću da umire. Pri tom traži od Caneta da mu obeća da će otići preko tri brda u najbliži grad i prodati Cvetku na pijaci. Tim novcem mora da kupi ikonu, zatim nešto po svojoj želji i, konačno, mora da dovede kući ženu. U gradu, Cane lako uspeva da ispuni prva dva dela obećanja, ali kako naći ženu pre nego što deda umre? Tada upoznaje Jasnu, koja, kao i uvek, kasni u školu…

Film:Voz za Dardžiling
Program:Horizonti
Datum i vreme:27. februar, 22 časa
Engleski naziv:The Darjeeling Limited
Zemlja:SAD, 2007
Trajanje:91 minuta
Festivali:Venecijanski filmski festival, 2007
Glavne uloge:Oven Vilson (Owen Wilson), Edrijen Brodi (Adrien Brody), Džejson Švarcmen (Jason Schwartzman)
Režija:Ves Anderson (Wes Anderson)

SINOPSIS

Trojica braće Amerikanaca, koji nisu progovorili jedan s drugim već godinu dana, kreću na putovanje vozom po Indiji s namerom da pronađu sebe i ponovo se zbliže – da ponovo postanu braća kao nekada. Njihov „duhovni pohod“, međutim, drastično skreće s kursa (usled događaja u vezi s lekovima protiv bolova, indijskim sirupom protiv kašlja i ljutim sprejom), pa se oni konačno nađu usred pustinje sa 11 kofera, štampačem i mašinom za plastificiranje. U tom trenutku počinje novo, neplanirano putovanje.

TerminCena pojed. karte
12.00150 dinara
14.30150 dinara
17.00200 dinara
19.30250 dinara
22.00250 dinara

Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar