Putovanje 2: tajanstveno ostrvo

Žanr: akcija, avantura, porodični
Trajanje: 94 min.
Premisa: Veruj u nemoguće, otkrij neverovatno!

Glavne uloge:Džoš Hačerson (Josh Hutcherson), Dvejn – Stena Džonson (Dwayne "The Rock" Johnson), Majkl Kejn (Michael Caine), Vanesa Hadžens (Vanessa Hudgens), Kristin Dejvis (Kristin Davis)
Scenario:Brajan Gan (Brian Gunn), Mark Gan (Mark Gunn), Žil Vern (Jules Verne) – roman
Režija:Bred Pejton (Brad Peyton)

SINOPSIS
Novo putovanje počinje kada mladi avanturista Šon (Džoš Hačerson) primi šifrovani poziv u pomoć sa tajanstvenog ostrva na mestu gde nikakvo ostrvo ne bi trebalo da postoji. Tu nailazimo na mnoštvo čudnih vrsta, zlatnih planina, smrtonosnih vulkana i više od jedne zapanjujuće tajne. Pošto ne može da ga spreči u odlasku, Šonov novi očuh (Dvejn Džonson) pridružuje se pohodu. Zajedno sa pilotom helikoptera (Luis Guzman) i njegovom prelepom i odlučnom ćerkom (Vanesa Hadžens), oni kreću u potragu za ostrvom kako bi izbavili jedinog stanovnika i pobegli pre nego što ga seizmički udari potope i zauvek sahrane njegova blaga.
O FILMU
"Putovanje 2: tajanstveno ostrvo" uvući će vas u fantastičnu avanturu po nepoznatim predelima, na mesto koje je toliko skrovito i daleko da je vekovima ostalo van domašaja ljudi. Kada konačno bude otkriveno, radoznali istraživači će morati da pronađu način da pobegnu sa njega i vrate se kući. Njihove nesvakidašnje dogodovštine delimično su zasnovane na romanima Žila Verna "Tajanstveno ostrvo" i "20 hiljada milja pod morem", Defoovom "Robinzonu Krusou" i Sviftovom romanu "Guliverova putovanja".
Tajanstveno ostrvo je poput skrivenog mesta iz bajke, s neobičnom florom i faunom: tu možete pronaći sićušne slonove i džinovske muve. Film je sniman na skrivenoj lokaciji na Havajima tokom 2010. godine, u blizini autentičnih vulkanskih planina, pećina, peščanih plaža i dolina. "Kao veliki obožavalac prvog dela – ‘Put u središte Zemlje’, želeo sam da produbim Šonovu priču i da predstavim zahtevnije izazove s kojima se sada suočava, jer više nije dečak. Šon je napunio sedamnaest godina i pravi je trenutak da pokaže da je postao samostalni istraživač", smatra reditelj Bred Pejton.
"Scenario je nudio više mogućnosti: od samog početka smo znali da priča mora da se odvija na kopnu, moru i u vazduhu i da ćemo prikazati pećine, oluju, neobične džinovske životinje, podvodne bitke i poteru po fascinantnim predelima. Zato smo koristili naprednu 3D tehnologiju, koju je Džems Kameron uveo u filmu ‘Avatar’. Insistirao sam da glumci osete pravo blato pod nogama, da se nađu u autentičnoj džungli, a ne na kompjuterski obrađenom setu." Majkl Kejn smatra da ovo nije klasična dečja bajka, "jer se sve odvija izuzetno brzo, pa će publika morati koncentrisano da prati priču". Šon još na početku pronalazi tragove u Vernovom romanu, kako bi došao do tačnih koordinata na kojima se nalazi ostrvo. "Umesto negativaca koje treba da savladaju, Šon i njegovi saputnici moraju da donose brze zaključke kako bi prevazišli sve prepreke i bezbedno se vratili kući", dodaje Brajan Gan.
Džoš Hačerson se vratio istoj ulozi četiri godine nakon "Putovanja u središte Zemlje": "Šon je veoma radoznao mladić koji je stasao i spreman za veće avanture. Mislim da će se puno tinejdžera poistovetiti s njim, iako možda ne tragaju za izgubljenim ostrvima. Dovoljno je da imaju unutrašnji poriv da se sami snalaze u velikom svetu." Dvejn Džonson igra Henka, nekadašnjeg marinca, koji je navikao da brzo rešava probleme, ali ostaje zbunjen kada treba da pridobije Šonovu naklonost: "Poput većine tinejdžera, Šon misli da može da izađe na kraj sa svim problemima. Izgubio je oca, deda je često bio na putovanjima, tako da je razumljiva njegova rezervisanost prema očuhu. Henk i Šon su u raskoraku od samog početka: dok jedan pokušava da se zbliži, drugi želi da se što više distancira. Henku je porodica najvažnija stvar u životu i grčevito se trudi da je do kraja priče održi na okupu."
Majkl Kejn dodaje: "Aleksandar je ludi istraživač koji ne poštuje pravila i pomalo podseća na dedu Indijane Džonsa. Obično ne glumim u porodičnim filmovima, ali sada imam troje unuka i ne bih voleo da čekam da napune 18 godina da bi me prvi put videli na velikom platnu. Priča je inteligentna i zabavna, a pri tom mi je omogućila da održim korak sa vremenom i prvi put zaigram u 3D filmu."
O REŽISERU
Bred Pejton (reditelj)
Kanadski reditelj, scenarista i producent najpoznatiji je po komediji "Kao pas i mačka: Osveta Kiti Galor" i animiranom filmu "Pauk i muva", koji je snimio za producentsku kuću Toma Henksa.
O GLUMCIMA
Dvejn Džonson (Henk)
Bio je profesionalni ragbista pre nego što se pojavio na velikom platnu. Proslavio se filmovima "Povratak mumije", "Kralj škorpiona", "Hodaj pravo" i "Budi kul".
Majkl Kejn (Aleksandar)
Renomirani filmski i pozorišni glumac, dvostruki dobitnik Oskara za filmove "Hana i njene sestre" i "Život nema pravila". Takođe je više puta nominovan za Zlatni globus i BAFTU. Ostvario je upečatljive uloge u filmovima "Alfi", "Prestiž", "Tihi Amerikanac", "Obučena da ubije", "Početak", "Mračni vitez".
Vanesa Hadžens (Kailani)
Već sa osam godina glumila je u pozorišnim adaptacijama filmova "Evita", "Čarobnjak iz Oza" i "Pepeljuga". Pojavljivala se u nekoliko TV serija, kao i filmovima "Srednjoškolski mjuzikl", "13" i "Sucker Punch".
Oficijelni sajt

Premijera: 9. februar 2012. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.