U trendu

Rasprskavanje (video)

Žanr: krimi, drama, misterija
Trajanje: 124 min
Zemlja porekla: Italija, Francuska, 2015

Glavne uloge: Dakota Džonson (Dakota Johnson), Ralf Fajns (Ralph Fiennes), Matijas Šunarts (Matthias Schoenaerts), Tilda Svinton (Tilda Swinton)
Scenario: David Kajganich, Alain Page
Režija: Luka Gvadanjino (Luca Guadagnino)

SINOPSIS

Rok legenda Merijen Lejn (Tilda Svinton) oporavlja se od operacije glasnih žica na vulkanskom ostrvu Pantelerija u Italiji sa svojim partnerom Polom (Matijas Šunarts) kada Heri (Fajns), ikonoklastični muzički producent i njen nekadašnji ljubavnik, stiže iznenada sa svojom kćerkom Penelopi (Dakota Džonson) i narušava im odmor, donoseći sa sobom eksploziju nostalgije od koje se ne može pobeći.

O FILMU

Od reditelja filma „I Am Love“ Luke Gvadanjina, nominovanog za nagradu Oskar, stiže jedinstvena, provokativna i napetošću nabijena psihološka drama. Film je senzualan portret žudnje, ljubomore i rock’n’rolla, okupan mediteranskim suncem. Rimejk kultnog francuskog trilera Bazenreditelja Žak Dureja iz 1969. godine. Nasuprot relativnom minimalizmu ovog filma, „Rasprskavanje“ je originalan, stilizovan i erotičan, okupan u živim letnjim bojama, koji se osvrće na savremenu pop kulturu. Svoju premijeru je imao na ovogodišnjem FEST-u.

Oficijelni sajt: A Bigger Splash (2015)
Premijera: 30. jun 2016. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar