Romansa i cigarete

Žanr: komedija, mjuzikl
Trajanje: 102 min.

Glavne uloge:

Džejms Gandolfini (James Gandolfini), Suzan Sarandon (Susan Sarandon), Kejt Vinslet (Kate Winslet), Stiv Bušemi (Steve Buscemi), Mendi Mur (Mandy Moore), Kristofer Voken (Christopher Walken), Meri-Luiz Parker (Mary-Louise Parker), Edi Izard (Eddie Izzard)

Scenario:Džon Torturo (John Turturro)
Režija:Džon Torturo (John Turturro)

SINOPSIS
Nik Marder (Džejms Gandolfini) je rastrzan između dve žene – svoje supruge Kiti (Suzan Sarandon) i Tule (Kejt Vinslet), zavodnice plamene kose, koja zna kako da ga razgali. S uzdrmanom verom u supruga, Kiti i samu sebe iznenađuje jačinom besa dok pokušava da se izbori s muževljevom izdajom. Tek po tragičnom obrtu sudbine Nik shvata koliku nesreću nanosi svojoj porodici.
O FILMU
Film „Romansa i cigarete“ u režiji američkog glumca Džona Tortura naišao je na izuzetan prijem na 62. venecijanskom filmskom festivalu. Torturov film je priča o Niku Marderu, građevincu iz Bruklina, koji je oženjen Kiti (Suzan Sarandon), a u isto vreme čezne za crvenokosom prodavačicom Tulom (Kejt Vinslet). Likovi u filmu, u isto vreme smešni i tužni, iskazuju svoja osećanja kroz muzičke numere praćene stepovanjem. Na nekoliko mesta u filmu oni jednostavno počnu da pevaju na ulici, dok đubretari, navijačice ili policajci igraju u pozadini. „Ovo je nešto sasvim drugačije, nešto potpuno novo, kao preko potreban udah svežeg vazduha“, izjavio je glavni glumac – Džejms Gandolfini, poznat po ulozi mafijaškog bosa u kultnoj seriji „Porodica Soprano“.
„Romansa i cigarete“ je treći film u režiji Džona Tortura, poznatog po ulogama u filmovima „Veliki Lebovski“ i „O, brate, gde si?“. Pesme koje se mogu čuti u filmu izvode Džejms Braun, Nik Kejv i Brus Springstin.
Na DVD-u: 14. avgust 2007. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.