U trendu

San o slavi

Žanr: muzički
Trajanje: 107 min.
Premisa: Koliko ćeš postići zavisi od toga koliko daleko si spreman da ideš!

Glavne uloge:Naturi Noton (Naturi Naughton), Ana Marija Perez de Talje (Anna Maria Perez de Tagle), Kelsi Gramer (Kelsey Grammer), Kej Panabejker (Kay Panabaker), Megan Malali (Megan Mullally), Bebe Njuvirt (Bebe Neuwirth)

Scenario:Alin Broš Mekena (Aline Brosh McKenna), Alison Bernet (Allison Burnett), Kristofer Gor (Christopher Gore)
Režija:Kevin Tančaron (Kevin Tancharoen)

SINOPSIS
Film prati grupu učenika u njujorškoj srednjoj školi za izvođačke umetnosti koji se spremaju da postanu glumci, pevači, igrači. Pratimo priče učenika od njihove audicije za ulazak u školu pa sve do mature.
O FILMU
Rimejk Oskarom nagrađenog mjuzikla Alana Parkera "Fame" iz 1980. godine, koji je, kako kaže kritika, u svoje vreme učinio da đuskanje na njujorškim žutim taksijima izgleda tako primamljivo.
Film prati grupu mladih talenata u prestižnoj njujorškoj srednjoj školi za izvođačke umetnosti smeštenoj na Menhetnu. Popularne pesme s poznatim stihovima (kao što su "I’m gonna live forever…", "I’m gonna make it to heaven…") ključne su i u ovom filmu, ali je ovoga puta radnja transponovana u savremeni trenutak, a muzika je obrađena na moderan i savremen način. Film je delom sniman u studijima u Los Anđelesu, a delim upravo u Njujorku, u realnom prostoru, gde se radnja filma i odigrava.
Mlada glumica Kej Panabejker ističe da se, kada su rimejk filmovi u pitanju, lako upada u zamku obećanja kako ćeš film uraditi bolje, ali je ideja ove ekipe bila potpuno drugačija: "Mi ne pravimo bolji film, mi pravimo drugačiji film!". Zanimljivo je da je jedna od glumica iz originalnog filma iz 1980. godine, koja je tada igrala jednu od učenica – Debi Alen – sada u ulozi direktorke škole, gospođe Sims.
Film govori o srednjoškolcima i njihovoj želji da uspeju kao pevači, glumci i igrači. I sama glumačka ekipa u filmu je takva – mlada, koja upravo ovim filmom kreće da gradi svoju karijeru. Kuriozitet je da reditelj ovog filma – Kevin Tančaron – ima tek 22 godine. Do sada je sticao iskustvo režirajući serije na MTV-ju i potpisujući koreografiju za velike zvezde poput Britni Spirs i Dženifer Lopez. Upravo ovako mlad reditelj dao je veliku slobodu svojim glumcima. Mogli su da improvizuju, dodaju i oduzimaju tekst iz scena, tako da film izgleda verodostojno i da savršeno prikazuje stil života mladih danas.
Prepun energije, s poznatim muzičkim hitovima, film prati mlade talentovane umetnike na njihovom putu ka slavi i uspehu. U užurbanoj atmosferi Srednje škole za muziku i umetnost u Njujorku oni pokušavaju da se izbore s konkurencijom i da dođu do svojih pet minuta slave. Svako traži svoj način da ostvari san, ali uslov je da je talentovan, vredan i da je posvećen radu bez trenutka odmora. Pored snova o slavi, svako od učenika se susreće i sa svojim sumnjama, ali i svim onim što prati srednjoškolski život: prijateljstvo, ljubav i otkrivanje sopstvenih granica. Iščekujući nastupe pod svetlosti reflektora, učenici otkrivaju da su talenat, ali i disciplina i upornost neophodni za put ka uspehu. Uz svu ljubav i podršku kolega i prijatelja, samo neki od njih će uspeti na putu slave.
Oficijelni sajt

Premijera: Sinemanija 2009
U bioskopima: 26. novembar 2009. godine, bioskop Kolosej

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.