U trendu

Sedmi patuljak 3D

Žanr: animiran, sinhronizovan
Trajanje: 87 min.
Zemlja porekla: Nemačka

Glavne uloge (u sinhronizaciji):Milan Tubić, Marko Marković, Milan Gromilić, Dragan Vujić Vujke, Vuk Bulatović, Jelena Stojiljković, Sneža Jeremić Nešković, Nevena Filipović, Nikola Bulatović, Ivan Mihajlović, Bojana Vunturišević
Glavne uloge:Džošua Grejem (Joshua Graham), Met Gilbert (Matt Gilbert), Al Parrish
Scenario:Herald Supermen (Harald Siepermann), Daglas Velbat (Douglas Welbat)
Režija:Boris Aljinović, Herald Supermen (Harald Siepermann)
Režija (u sinhronizaciji):Nikola Bulatović

SINOPSIS

Sedam patuljaka, 18. rođendan, dva zmaja (jedan pravi, a drugi je zla vila), poljubac ili sto godina sna – sve su to elementi sjajne bajke. No, zbog jednog malenog patuljka, nastaće haos.

Princeza Rouz će na 18. rođendan postati punoletna, ali će i kletva Pupoljka prestati. Kad se to konačno desi, Bubi, najmanji od svih patuljaka, oslobodiće kletvu zle vile Delamorte na Rouzinoj rođendanskoj zabavi. To će imati strašne posledice! Ceo zamak i svi gosti će se istog trenutka zalediti, samo će patuljci uspeti da se spasu, ali će morati da nađu jedinu osobu koja može da razbije čini. Ovo će možda biti najveća avantura u njihovim životima! Moraće da daju sve od sebe da bi spasli princezu i sve ljude u Fantabularazi.

O FILMU

Kad Bobo, najmlađi od sedam patuljaka, slučajno ubode princezu Ružicu (iliti Uspavanu lepoticu) i uspava celo kraljevstvo na čitav vek, Bobo i ostalih šest patuljaka moraće da otputuju u budućnost kako bi oživeli Ružicu i saznali da čak i najmanji patuljak može da bude kralj.

Nazovite to nespretnošću ili lošom srećom: sedmi patuljak Bobo i njegovih šest prijatelja uspeli su da pokrenu ogromnu krizu u zamku Fantabularase. Tačno pred 12. otkucaj zvona na kuli, na 18. rođendan princeze Ružice, ona će se ubosti u prst i pasti u dubok san dug 100 godina, zajedno sa celim kraljevskim domaćinstvom. Zahvaljujući Bobu, ostvarila se kletva zle veštice Delamorte. Bobo i njegovi drugari očajnički žele da isprave svoju grešku. Ali kako će probuditi Ružicu i ceo dvor? Naravno – poljupcem prave ljubavi! Patuljci znaju da je Ružica volela Džeka, kuhinjskog pomoćnika. Džek je jedini koji može da probudi Ružicu. Nažalost, on je pao u ruke Delamortinog vazala, zastrašujućeg zmaja Pece.

Patuljci će skupiti hrabrost i krenuti na opasno putovanje do Delamortinog zamka da oslobode Džeka i vrate ga do Ružice. Na tom putu će prevazići razne opasnosti i upoznaće zmajevu drugu stranu. Taman kad pomisle da će se iskrasti iz tvrđave sa Džekom i zmajem, Delamorta će im sabotirati planove i brutalno kazniti Pecu zbog njegove izdaje i odvlačenja Džeka od nje. Krajnja bitka će se odigrati u zamku Fantabularasi. Ipak, uz pomoć poljupca prave ljubavi, Džek će prekinuti ovu noćnu moru. Ovog puta će slabi pobediti jake, samo zato što svaka slabost skriva i snagu!

Legendarni patuljci: Bobo, Kolačić, Sunčani, Brzi, Čako, Ralfi i Oblačni dobiće svoju filmsku avanturu. Kompjuterski animirani i u 3D-u, oni će krenuti na misiju spasavanja princeze Ruže zarobljene u zamku Fantabularase pod uticajem smrtonosne kletve. Međutim, zbog različitih karaktera, oni se neće baš složiti oko toga kako je najbolje to uraditi.

O LIKOVIMA

Bobo (Milan Tubić)
Bobova najvažnija karakterna crta je njegova otvorena i iskrena naivnost. On se nikad ne bi smejao tuđoj nesreći i uopšte ne razume tuđu pakost. On je poput predivnog nevinog deteta. Nažalost, najmanji i najslađi od svih patuljaka takođe je smotan poput deteta: još uvek ne zna da veže pertle, a ako jedan pogrešan potez može da pokrene lavinu sa užasnim posledicama, možemo biti sigurni da će ga Bobo napraviti…

Kolačić (Ivan Mihajlović)
Kolačić je zadužen za kuvanje i pečenje. Prvo i najvažnije, on je taj koji zavodi pravila. Zbog toga on predstavlja moralni autoritet među patuljcima. U isto vreme, on im dođe kao majka, ne samo zato što im kuva već zato što je on taj koji im pruža utehu i podršku.

Oblačni (Dragan Vujić – Vujke)
Posao Oblačnog je da nađe dlaku u supi i vidi čašu uvek kao polupraznu. Životna radost nije nešto što odlikuje ovog mrzovoljnog patuljka, po čemu je on potpuna suprotnost svom bratu, Sunčanom.

Sunčani (Vuk Bulatović)
Sunčani je veseli patuljak. On je nepopravljivi optimista, za kog je čaša uvek polupuna. Sunčani će uvek pokušavati da nađe nešto dobro u svakoj situaciji, koliko god loše izgledala. On prosto ne može da bude drugačiji. Čak i kad je očigledno, on misli da su svi ljudi dobri i uopšte ne sumnja u nečije postupke.

Čako (Marko Marković)
Čako je akcioni heroj u svojoj grupi (bar on tako misli). Uvek odaje utisak da zna kako se nešto radi, čak i kad nema blagog pojma (što je često slučaj). Njegov moto je: „Kretanje je dobro!“ Jer, dokle god se krećete, idete u pravom smeru. Ali, da li je to stvarno tako?

Brzi (Nikola Bulatović)
Na svoj način, Brzi je pravi filozof. Kad mu padne nešto na pamet, što je jako retko, to može da ga dovede do toga da preispituje fundamentalna pitanja koja ostali uzimaju zdravo za gotovo. On svoje usporeno stanje bića koristi da bi video stvari iz neobične perspektive.

Ralfi (Milan Gromilić)
Ono što Ralfiju nedostaje u intelektu, on nadoknađuje toplinom srca i pravom dobrotom. Samim izgledom predstavlja pravi stub snage. Uvek raspoložen i spreman da pomogne. On je najbolji i najiskreniji prijatelj kakvog samo možete da poželite.

Delamorta (Jelena Stojiljković)
Zla ledena vila je posebno dobra u jednom: da bude loša. Ali nije loša ni kad je u pitanju ljubomora, pohlepa i opsednutost moći; zapravo, ne postoji niko u celom kraljevstvu Fantabularase ko može da joj parira u tome. Ona je toliko zastrašujuća da čak i elementi drhte od straha pred njom. Međutim, postoji vreme kad je ona imala veliku ljubav i možda ne bi bila toliko loša danas da se nije toliko razočarala tad.

Ružica
Kad morate da nosite oklop svakog dana 18 godina, brzo odrastete, što je slučaj i sa princezom Ružicom. Uvek je živela u strahu od Delamortine pretnje. Zbog toga ona nije postala bezbrižna i površna princeza, već neko ko zna kako je to biti tužan.

Džek
Obični sluga u kuhinji, Džek nije rođen da postane heroj. Ali da bi spasio voljenu Ružicu, on će upotrebiti ogromne rezerve hrabrosti i srčanosti. Džek nije bezbrižan momak, on je vrlo svestan toga da sudbina celog kraljevstva leži na njegovim plećima – čak i ako ponekad precenjuje svoju snagu.

Peca
Drugari ga zovu Peca, s tim što ovaj zmaj, nažalost, ne može da bljuje vatru. Ne uživa ni u tome da bude Delamortin potčinjeni. Toliko ga je umorio posao da je pregoreo! A kad konačno bude verovao nekom dovoljno da mu ispriča svoju tajnu strast, stepovanje, postaće predmet sprdnje. Nije ni čudo što bi se radije bacio s litice.

Oficijelni sajt:

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.