U trendu

Šifra U.N.C.L.E.

Žanr: akcija, avantura, komedija
Trajanje: 116 min.

Glavne uloge: Henri Kavil (Henry Cavill), Armi Hamer (Armie Hammer), Alisija Vikander (Alicia Vikander), Hju Grant (Hugh Grant)
Scenario: Gaj Riči (Guy Ritchie), Lionel Wigram, Jeff Kleeman, David C. Wilson, Sam Rolfe
Režija: Gaj Riči (Guy Ritchie)

SINOPSIS

Radnja je smeštena na početak šezdesetih, u najhladnije vreme Hladnog rata. „Šifra U.N.C.L.E.“ donosi priču o agentu CIA Napoleonu Solu i KGB-ovom agentu Iliji Kurjakinu koji su primorani da ostave po strani svoje nesuglasice kako bi se udružili u zajedničkoj misiji zaustavljanja tajanstvene međunarodne zločinačke organizacije usmerene na destabilizaciju moći pomoću nuklearnog oružja i tehnologije. Jedini trag koji ovaj neobičan dvojac ima jeste ćerka nestalog nemačkog naučnika, koji je ključan za ubacivanje u zločinačku organizaciju. Agenti se nalaze i u trci s vremenom jer moraju da ga nađu što pre kako bi sprečili svetsku katastrofu.

O FILMU

Šta se desi kada američki i ruski špijuni ujedine snage? Dogodi se film u stilu Džejmsa Bonda sa eksplozivnim scenama u kojima ne nedostaje akcije i oružja, uz dozu humora kroz nadmetanja tajnih operativaca. U ranim šezdesetim, agencija Napoleon Solo i KGB–ov operativac Ilja Kurjakin učestvuju u udruženoj misiji protiv misteriozne kriminalne organizacije koja pokušava da nabavi nuklearno oružje. Kvalitetna akcija i britki humor ovog filma osvojiće vas na prvi pogled.

Supermen Henri Kavil je Napoleon Solo, a Armi Hamer Ilija Kurjakin dok im se pridružuje i prelepa Alisija Vikander kao vatrena Britanka. Svako od njih vuče teret prošlosti koji ga progoni, a prošlost ih na kraju spaja u sadašnjost. Gaj Riči potpisuje scenario i režiju. Riči je svoju maestralnu karijeru izgradio upravo na žanru trilera i krimića, svi se sećaju njegovog remek-dela koje i dalje važi za jedan od najboljih filmova „Sneč“. Taj film je obeležio generaciju i postao sinonim za kvalitetan film. Ne manje sjajni su i njegovi filmovi iz serijala o Šerloku Holmsu.

Oficijelni sajt: The Man from U.N.C.L.E. (2015)

Premijera: 20. avgust 2015. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar