U trendu

Sinemanija 2007 (31. oktobar)

Petnaesta revija filmova „L’oreal Paris Cinemania 2007“ održaće se u Beogradu od 31. oktobra do 7. novembra, a u Novom Sadu od 1. do 8. novembra. Filmska publika će pratiti program u Centru „Sava“ (Beograd) i bioskopu „Arena“ (Novi Sad).
Sinemaniju otvara domaći film „Četvrti čovek“ Dejana Zečevića, u kome glavne uloge tumače Nikola Kojo, Marija Karan, Bogdan Diklić i Dragan Petović, a zatvara je film „Glineni golubovi“ („Lions for Lambs“), u kome glavne uloge tumače Tom Kruz (Tom Cruise), Meril Strip (Meryl Streep) i Robert Redford (Robert Redford).
PREMIJERNI PROGRAM – Centar „Sava“

Sreda, 31. oktobar,
19.30 časova:

"Četvrti čovek"
Žanr: triler
Režija: Dejan Zečević
Direktor fotografije: Goran Volarević
Uloge: Nikola Kojo, Marija Karan, Bogdan Diklić, Dragan Petrović, Dragan Nikolić, Boris Milivojević, Semka Sokolović Bertok, Miodrag Krstović

SINOPSIS
Čovek se budi iz kome posle dva meseca. Totalna amnezija – ne seća se ničega što ima veze s njegovim dosadašnjim životom. Saznaje da je imao ženu i sina. Ubijeni su kada je on ranjen. Pukovnik, koji tvrdi da mu je najbolji prijatelj, otkriva mu njegov prošli identitet. On je major Vojnobezbednosne agencije. U njegov život se ubrzo upliće i inspektor koji tvrdi da ima informacije o smrti njegove porodice. Major izlazi iz bolnice. Pokušava da se vrati u normalan život. Suočava se s prazninom i beznađem. Jedina šansa da ponovo dođe do sopstvenog identiteta je da se upusti u igru koju mu nudi inspektor. Pristaje. U međuvremenu sreće Teodoru, nekadašnju ljubavnicu. Ne seća je se, ali ona jedina u njemu prepoznaje novog čoveka.

Sreda, 31. oktobar,
22 časa:

"Invazija" ("The Invasion")
Žanr: naučnofantastični triler
Režija: Oliver Hiršbigel (Oliver Hirschbiegel)
Scenario: Dejv Kajganić
Uloge: Nikol Kidman (Nicole Kidman), Danijel Krejg (Daniel Craig), Džeremi Nortam (Jeremy Northam), Džefri Rajt (Jeffrey Wright)

SINOPSIS
Film „Invazija“ je košmarno putovanje u svet u kome je jedini način da ostanete živi da ostanete budni. Misteriozni pad spejs šatla dovodi to zastrašujućeg otkrića da u olupini postoji nešto vanzemaljsko. Kod onih koji su došli s tim u dodir dolazi do zlokobnih i neobjašnjivih promena. Uskoro vašingtonski psihijatar Kerol Benel (Nikol Kidman) i njen kolega Ben Driskol (Danijel Krejg) saznaju šokantnu istinu o rastućoj vanzemaljskoj epidemiji: ona napada žrtve u snu, ostavljajući ih fizički nepromenjenima, ali neobično bezosećajnim i neljudskim. Dok se infekcija širi, sve više ljudi se menja i postaje nemoguće znati kome se može verovati. Sada je za Kerol jedina nada da ostane budna dovoljno dugo da pronađe svog sinčića, koji možda ima ključ za zaustavljanje razorne invazije.
Sutra čitajte više o ovoj svečanosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar